Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησε η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου τον Ιανουάριο 2019 - Στις 50,6 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Υποχώρησε η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου τον Ιανουάριο 2019 - Στις 50,6 μονάδες ο PMI
Οι βρετανικές επιχειρήσεις του κατασκευαστικού κλάδου ανέφεραν την αβεβαιότητα γύρω από το Brexit ως έναν από τους βασικούς παράγοντες της περιορισμένης ανάπτυξης
Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου στη Μεγάλη Βρετανία τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (4/2) στοιχεία της Markit, καθώς σημειώθηκε πτώση και στους τρεις τομείς του κλάδου.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI που αφορά τη συνολική δραστηριότητα του κλάδου υποχώρησε στις 50,6 μονάδες, έναντι 52,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμενα οριακή πτώση στις 52,5 μονάδες.
Ο υποδείκτης των νεών παραγγελιών κατέγραψε οριακή άνοδο για τον πρώτο μήνα του 2019, γεγονός που συνέβαλε στη μεγαλύτερη επιβράδυνση της απασχόλησης κατά τους τελευταίους 30 μήνες.
Σύμφωνα με τις βρετανικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα της Markit, η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit αποτέλεσε κατά κύριο λόγο τον παράγοντα που επηρέασε τους επενδυτές, καθώς η ανάπτυξη του κλάδου υποχώρησε σε χαμηλά οκτώ μηνών.
Ο τομέα κατασκευής εμπορικών κτηρίων σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση, ενώ ο πληθωρισμός στις τιμές εισροών συνέχισε να αυξάνεται με μέτριους ρυθμούς.
«Οι προσδοκίες των επιχειρήσεων για το νέο έτος υποχώρησαν σε χαμηλά τριών μηνών και παρέμειναν υποτονικές σε σχέση με την μακροπρόθεσμη τάση», σχολίασε ο αναπληρωτής διευθυντής οικονομικών της Markit, Tim Moore.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το θετικό κλίμα για τις προοπτικές του τομέα πολιτικών μηχανικών παραμένει βασικός παράγοντας στήριξης για το επιχειρηματικό κλίμα ολόκληρου του κατασκευαστικού κλάδου, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες της έρευνας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης