Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street, εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων
Οι επενδυτές αναμένουν μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα
Με οριακές μεταβολές άνοιξαν σήμερα (4/2/2019) οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,1% στις 25.039 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,1% στις 2.705 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,1% υψηλότερα στις 7.274 μονάδες.


Η μετοχή της Alphabet ενισχύεται κατά 0,5%, εν αναμονή των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της μητρικής εταιρείας του Google, τα οποία θα δημοσιευθούν μετά το κλείσιμο της Wall.
Αργότερα μες στην εβδομάδα αναμένονται τα αποτελέσματα των Disney, General Motors, Viacom και Kellogg.
Μέχρι στιγμής, έχουν αναφέρει τριμηνιαία αποτελέσματα περισσότερες από το 47% των εταιρειών του δείκτη S&P 500.
Από αυτές, το 68,5% έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τη FactSet.
Οι αμερικανικές εταιρείες είχαν αναφέρει μια αύξηση κερδών μεγαλύτερη του 20% στους τρεις πρώτους μήνες του 2018, ενώ, μέχρι στιγμής, έχουν εμφανίσει άνοδο άνω του 12,5% στα κέρδη του δ’ τριμήνου.
Στο επίκεντρο παραμένουν, εν τω μεταξύ, και οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας.
Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Kevin Hassett, δήλωσε σήμερα στο «CNBC» πως μένει να φανεί πόση πρόοδος έχει επιτευχθεί στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, εξακολουθεί να ευελπιστεί πως μια συμφωνία θα κλείσει έως την προθεσμία της 1ης Μαρτίου 2019.
Ωστόσο, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά».
Στοιχεία της Παρασκευής (1/2) έδειξαν πως τον Ιανουάριο καταγράφηκαν 304.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2018.
Η έκθεση για την απασχόληση των ΗΠΑ, καθώς και τα καλύτερα από ό,τι αναμενόταν στοιχεία για την αμερικανική μεταποίηση, έδειξαν ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου παραμένει ισχυρή.
Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari, δήλωσε σε ομιλία του ότι «η οικονομία των ΗΠΑ είναι θεμελιωδώς υγιής».
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Federal Reserve αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της, μετά από τέσσερις αυξήσεις κατά το προηγούμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης