Τελευταία Νέα
Διεθνή

Clark (Βρετανία): Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί ένα άτακτο Brexit είναι να περάσει η συμφωνία May από το κοινοβούλιο

Clark (Βρετανία): Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί ένα άτακτο Brexit είναι να περάσει η συμφωνία May από το κοινοβούλιο
Ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων τόνισε ότι η πραγματική προθεσμία για το Brexit λήγει «μέσα σε δύο εβδομάδες»
Στο γεγονός ότι ο μόνος τρόπος προκειμένου να αποφευχθεί ένα άτακτο Brexit είναι να περάσει από το κοινοβούλιο μία συμφωνία ανάμεσα στην πρωθυπουργό Theresa May και την Ευρωπαϊκή Ένωσης, αναφέρθηκε σήμερα (6/2) ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων, Greg Clark, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην επιτροπή επιχειρήσεων της Βουλής των Κοινοτήτων.
Ειδικότερα, ερωτηθείς από την επιτροπή σχετικά με το τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει ένα άτακτο Brexit, σε περίπτωση που η πρωθυπουργός Theresa May δεν καταφέρει να καταλήξει σε ένα σχέδιο το οποίο θα περάσει από το κοινοβούλιο, ο κ. Clark επέμεινε ότι «ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο είναι να περάσει μία συμφωνία από το κοινοβούλιο».
Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν σκοπεύει να παραμείνει στην κυβέρνηση σε περίπτωση που η κα May αποφασίσει να προχωρήσει χωρίς συμφωνία, ο Βρετανός υπουργός τόνισε ότι «εάν η επίτευξη συμφωνία παραμένει πολιτική της κυβέρνησης, θα είμαι σθεναρός υπέρμαχος αυτού».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πραγματική προθεσμία για το Brexit λήγει στην πραγματικότητα «μέσα σε δύο εβδομάδες», καθώς χρειάζονται «περίπου έξι εβδομάδες για τις εξαγωγές των επιχειρήσεων να φθάσουν στις χώρες της Άπω Ανατολής μέσω θαλάσσης».
«Είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις να γνωρίζουν τους όρους υπό τους οποίους θα εμπορεύονται, προτού στείλουν κομμάτια σε μέρη όπως είναι η Ιαπωνία», τόνισε ο κ. Clark, προσθέτοντας παράλληλα ότι «οι περισσότερες επιχειρήσεις που εξάγουν ή που βασίζονται σε διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού θέλουν να δουν αυτή την αβεβαιότητα να τελειώνει».
Ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων τόνισε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να θεωρεί την προστασία των εξαγωγέων της χώρας «κρίσιμη προτεραιότητα» κατά την περίοδο που θα ακολουθήσει την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Δεν είναι δυνατόν για μένα να πω ότι αυτό θα είναι σίγουρα το αποτέλεσμα, αλλά ήμουν πάντα ξεκάθαρος ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την επίτευξη συμφωνία με την ΕΕ», καταλήγει ο Greg Clark.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης