Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Δυσαρέσκεια Di Maio για τις εκτιμήσεις της Κομισιόν – Το πρόγραμμα μας θα αυξήσει το ΑΕΠ

tags :
Ιταλία: Δυσαρέσκεια Di Maio για τις εκτιμήσεις της Κομισιόν – Το πρόγραμμα μας θα αυξήσει το ΑΕΠ
Παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου είπε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας
Τη δυσαρέσκεια του για τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, σύμφωνα με τις οποίες το ΑΕΠ της Ιταλίας θα αναπτυχθεί κατά μόλις 0,2% το 2019 από 1,2% που εκτιμώνταν προηγούμενα, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας, Luigi Di Maio, ο οποίος έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου.
Σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero ο Di Maio κάνει λόγο για αντιφατικές εκτιμήσεις, για θέατρο του παραλόγου και υποστηρίζει πως το πρόγραμμα της κυβέρνησης θα αυξήσει το ΑΕΠ.
«Το εισόδημα των πολιτών είναι μια επανάσταση.
Θα «ρίξει» χρήματα στην οικονομία» υποστήριξε ο Di Maio.
Σημειώνεται πως χθες η Κομισιόν περιέγραψε μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα για την Ιταλία, καθώς εκτίμησε ότι το ιταλικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,2% το 2019, από 1,2% που ανέμενε προηγουμένως και κατά 0,8% το 2020 από 1,3% που είχε εκτιμηθεί προηγούμενα.
Η Κομισιόν υπογραμμίζει ότι η αβεβαιότητα για την κυβερνητικής πολιτικής και το υψηλότερο κόστος δανεισμού, οδήγησε την ιταλική οικονομία στην ύφεση.
Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ανάπτυξη του ιταλικού ΑΕΠ με ρυθμό 0,2% το 2019, από +1,2% που ήταν η εκτίμηση του Νοεμβρίου.
Για το α΄τρίμηνο του 2019 η ΕΕ προβλέπει μηδενική ανάπτυξη.
Για το 2020 η ιταλική οικονομία εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί με ρυθμό +0,8%, από +1,3% που ήταν η πρόβλεψη του Νοεμβρίου.
Το ΑΕΠ της Ιταλίας συρρικνώθηκε κατά 0,1% στο δ΄τρίμηνο του 2018 και κατά 0,2% στο δ΄τρίμηνο, με αποτέλεσμα η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης να εισέλθει σε τεχνική ύφεση, για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης