Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fox (υπ. Εμπορίου Βρετανίας) Το Brexit δεν είναι ο μόνος λόγος για την επιβράδυνση της βρετανικής οικονομίας

Fox (υπ. Εμπορίου Βρετανίας) Το Brexit δεν είναι ο μόνος λόγος για την επιβράδυνση της βρετανικής οικονομίας
Το Brexit δεν θα πρέπει να κατηγορείται εξ ολοκλήρου για την οικονομική επιβράδυνση της Βρετανίας, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου, Liam Fox
Το Brexit δεν θα πρέπει να κατηγορείται εξ ολοκλήρου για την οικονομική επιβράδυνση της Βρετανίας, δήλωσε σήμερα (11/2/2019) ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου, Liam Fox, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων που έδειξαν ότι η βρετανική οικονομία σημείωσε πέρυσι τον βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2012.
«Ξεκάθαρα υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι το Brexit είναι ο μόνος οικονομικός παράγοντας που ασκεί πιέσεις στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.
Νομίζω ότι θα διαπιστώσετε ότι η προβλεπόμενη επιβράδυνση σε ορισμένες ευρωπαϊκές οικονομίες δεν αποσυνδέεται από την επιβράδυνση, για παράδειγμα στην Κίνα», δήλωσε ο Fox σε συνέντευξη Τύπου από την Ελβετία.
«Η ιδέα ότι το Brexit είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία συμβάλλει μόνο στο να χάνουμε την ουσία», δήλωσε ο Fox.
Με μόλις έξι εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, ο Fox απέρριψε τις πιθανότητες ενός άλλου δημοψηφίσματος που θα μπορούσε να ανατρέψει το Brexit κι επίσης απέρριψε τις προτάσεις που υπέβαλε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Jeremy Corbyn.
«Οι πιθανότητες να διεξαχθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα είναι τόσο κοντά στο μηδέν όσο θα μπορούσα να φανταστώ», είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ιδέες που προτάθηκαν από τον Corbyn είναι «μη λειτουργικές», επειδή είναι αδύνατο η κυβέρνηση να προσυπογράψει την πρότασή του να υπάρξει τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, επηρεάζοντας παράλληλα την πολιτική της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης