Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας

tags :
Επιφυλακτική άνοδος στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας
Οι ανησυχίες για ένα νέο κυβερνητικό shutdown στην Ουάσιγκτον κρατούν περιορισμένα τα κέρδη στη Wall Street
Με επιφυλακτικά κέρδη άνοιξαν σήμερα (11/2/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς η αισιοδοξία για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα αντισταθμίζεται από τις ανησυχίες για ένα νέο κυβερνητικό shutdown στην Ουάσιγκτον, καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι συνεχίζουν να διαφωνούν για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,3% στις 25.185 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 2.715 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,4% υψηλότερα στις 7.326 μονάδες.


Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Κίνας αναμένεται να συναντηθούν στο Πεκίνο την ερχόμενη Πέμπτη (14/2), προκειμένου να αμβλύνουν τις εμπορικές τους διαφορές και να συνάψουν μία συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να προσφέρει περαιτέρω ώθηση στις αγορές.
Νωρίτερα σήμερα, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα κατά την ολοκλήρωση του νέου γύρου εμπορικών διαπραγματεύσεων.
Άνοδο 0,9% και 0,7% καταγράφουν οι μετοχές των Boeing και Caterpillar, δύο εταιρειών που είναι ιδιαίτερα «ευαίσθητες» σε θέματα εμπορίου, λόγω της έκθεσής τους στο εξωτερικό.
Το «Axios» μετέδιδε χθες πως ότι οι σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, συζήτησαν ανεπίσημα για τη διεξαγωγής μιας συζήτησης με τον Κινέζο πρόεδρο, Xi Jinping, τον επόμενο μήνα στο Mar-a-Lago, το ιδιωτικό κλαμπ του Trump στη Φλόριντα.
Η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Παρά την εμπορική αισιοδοξία, οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι, μία ημέρα αφότου κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις για την αποφυγή ενός δεύτερου shutdown των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ.
Έτσι, αυξήθηκαν οι πιθανότητες για μια νέα μερική διακοπή της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ή το ενδεχόμενο κήρυξης μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη νότια συνοριακή γραμμή των ΗΠΑ από τον Trump.
Ο ίδιος ο Λευκός Οίκος δεν έχει αποκλείσει ένα δεύτερο shutdown, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ένας συμβιβασμός για τα σύνορα με το Μεξικό μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (15/2).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης