Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malpass (ΗΠΑ): Δεν πρόκειται να υπάρξει επέκταση της εμπορικής εκεχειρίας με την Κίνα

tags :
Malpass (ΗΠΑ): Δεν πρόκειται να υπάρξει επέκταση της εμπορικής εκεχειρίας με την Κίνα
Ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την 1η Μαρτίου θα υπάρξει επιβολή νέων δασμών
Σε απόρριψη της πιθανότητας επέκτασης της εμπορικής εκεχειρίας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα προχώρησε σήμερα (12/2) ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών, David Malpass, σε περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η South China Morning Post, ο κ. Malpass, ο οποίος συμμετέχει στην αμερικανική αποστολή που βρίσκεται στην Κίνα, απέρριψε το ενδεχόμενο αναβολής της διορίας που έχει ανακοινωθεί για την 1η Μαρτίου, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων.
Παράλληλα, ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν απάντησε σε ερωτήσεις που σχετίζονταν με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών ο οποίος ξεκίνησε χθες (11/2) στο Πεκίνο.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μέχρη την 1η Μαρτίου, η αμερικανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα επιβάλει νέους δασμούς έως 25% σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών ύψους 200 δισ. δολ.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, θα είναι δύσκολο για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να επιλύσουν τις εμπορικές τους διαφορές, δεδομένων των αιτημάτων των ΗΠΑ για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης