Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Ελήφθη η ρηματική διακοίνωση από τη Βόρεια Μακεδονία – Συγχαρητήρια Guterres σε Τσίπρα, Zaev

tags :
ΟΗΕ: Ελήφθη η ρηματική διακοίνωση από τη Βόρεια Μακεδονία – Συγχαρητήρια Guterres σε Τσίπρα, Zaev
Διευθετείται η μακρά διένεξη Αθηνών – Σκοπίων αναφέρει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ
Τη ρηματική διακοίνωση της Βόρειας Μακεδονίας έλαβε ΟΗΕ όπως ανακοίνωσε ο Stephane Dujarric εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.
«Ο Antonio Guterres έλαβε την επίσημη κοινοποίηση με την οποία τίθεται από 12ης Φεβρουαρίου σε εφαρμογή η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία μεταξύ άλλων εκφράζει την συμφωνία των πλευρών για το όνομα "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας".
Ο ΓΓ του ΟΗΕ καλωσορίζει αυτή την εξέλιξη η οποία διευθετεί την μακρά διένεξη μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων και καταδεικνύει ότι ακόμη και φαινομενικά δυσεπίλυτα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω διαλόγου και πολιτικής βούλησης» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Dujarric.
«Ο Γενικός Γραμματέας συγχαίρει τις δύο χώρες και τους πρωθυπουργούς Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για την αποφασιστικότητά τους να δημιουργήσουν ένα όραμα που κοιτά προς τα μπρος για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τη συμφιλίωση στην περιοχή των Βαλκανίων και πέραν αυτής.
Είναι βαθιά ευγνώμων προς τον προσωπικό του απεσταλμένο, Μάθιου Νίμιτς, για την αταλάντευτη δέσμευση και την αφοσίωσή του στη διευκόλυνση των διαπραγματεύσεων» επισημαίνει η ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι ο γενικός γραμματέας καλεί τα κράτη μέλη, τους περιφερειακούς και οργανισμούς και άλλους διεθνείς εταίρους να υποστηρίξουν τα ιστορικά βήματα τα οποία τα μέρη έχουν αναλάβει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης