Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hinds (Βρετανία): Η καθυστέρηση του Brexit δε θα επιλύσει κανένα πρόβλημα - Εργαζόμαστε σκληρά για μία συμφωνία

Hinds (Βρετανία): Η καθυστέρηση του Brexit δε θα επιλύσει κανένα πρόβλημα - Εργαζόμαστε σκληρά για μία συμφωνία
Ο Βρετανός υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι η καθυστέρηση του Brexit «απλά παρατείνει τα ζητήματα που υπάρχουν»
Στο γεγονός ότι η καθυστέρηση της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να επιλύσει κανένα από τα ζητήματα που υπάρχουν με την τρέχουσα συμφωνία αναφέρθηκε σήμερα (25/2) ο Βρετανός υπουργός Παιδείας, Damian Hinds, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο ραδιόφωνο του BBC.
Ειδικότερα, ο κ. Hinds δήλωσε ότι η καθυστέρηση στην αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον ερχόμενο μήνα δεν πρόκειται να επιλύσει καμία από τις βασικές διαφωνίες που υπάρχουν αναφορικά με το σχέδιο αποχώρησης της πρωθυπουργού Theresa May.
«Αυτές οι καθυστερήσεις που προτείνει ο κόσμος δεν λύνουν στην πραγματικότητα τίποτα, απλώς παρατείνουν αυτά τα ζητήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βρετανός υπουργός, προσθέτοντας ότι «δεν προσφέρουν περισσότερη σιγουριά για τις επιχειρήσεις, δεν επιλύουν κανένα από τα διλήμματα ή τα εμπόδιο που σχετίζονται αναπόφευκτα με αυτά».
Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός διευκρίνησε ότι «δε στηρίζω την καθυστέρηση», τονίζοντας παράλληλα ότι «εργαζόμαστε σκληρά για να βεβαιώσουμε πότι θα αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου».
Νωρίτερα, η βρετανική εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη πηγές από την ΕΕ, ανέφερε ότι οι Βρυξέλλες εξετάζουν πιθανή καθυστέρηση του Brexit έως το 2021, σε περίπτωση που το βρετανικό κοινοβούλιο συνεχίσει να απορρίπτει το σχέδιο May.
Μέσω της παράτασης του Brexit, οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να καταλήξουν σε νέα σχέδια για τη μελλοντική τους σχέση με στόχο να καταστεί περιττό και το backstop για τα ιρλανδικά σύνορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης