Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Η κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει εάν θα στηρίξει ή όχι μια παράταση του Brexit

Βρετανία: Η κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει εάν θα στηρίξει ή όχι μια παράταση του Brexit
Δεν αποκαλύπτει η βρετανική κυβέρνηση τι πολιτική θα ακολουθήσει σε περίπτωση που υπάρξει ψηφοφορία για την παράταση του Άρθρου 50
Δεν αποκαλύπτει η βρετανική κυβέρνηση τι πολιτική θα ακολουθήσει και πώς θα ζητήσει από τους βουλευτές της να ψηφίσουν σε περίπτωση που η διαδικασία που ανακοίνωσε σήμερα (26/2/2019) η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, στο κοινοβούλιο καταλήξει σε μία ψηφοφορία για την παράταση του Άρθρου 50.
Σε σημερινές της δηλώσεις, η May επιβεβαίωσε πληροφορίες περί ψηφοφορίας για καθυστέρηση του Brexit ή ακόμα και για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.
«Θα προχωρήσουμε σε δεύτερη σημαντική ψηφοφορία έως τις 12 Μαρτίου», δήλωσε η May και συμπλήρωσε ότι εάν δεν περάσει η συμφωνία αποχώρησης, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα ψηφοφορία στις 13 Μαρτίου για μια αποχώρηση χωρίς Brexit, και εάν δεν εγκριθεί ούτε αυτή, θα υπάρξει και τρίτη ψηφοφορία στις 14 Μαρτίου για παράταση του άρθρου 50.
Η ίδια η May, εξάλλου, στη συζήτηση που ακολούθησε στη Βουλή των Κοινοτήτων, μετά την τοποθέτησή της, δέχθηκε επανειλημμένα παρόμοιες ερωτήσεις από βουλευτές τόσο του κόμματός της όσο και άλλων, τις οποίες απέφευγε λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τις δεσμεύσεις της.
Σε ενημέρωση που ακολούθησε στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο εκπρόσωπός της επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Βρετανίδας πρωθυπουργού να φέρει στο κοινοβούλιο μία συμφωνία που θα έχει την υποστήριξη του Σώματος.
«Σε αυτό επικεντρώνεται και αυτό θα πρέπει να περιμένετε», ήταν η απάντηση, ενώ σχετικά με τις κατευθύνσεις που θα δώσει η κυβέρνηση στους βουλευτές της είπε ότι αυτό αφορά το επόμενο διάστημα και ότι θα υπάρξει μία σειρά στη διαδικασία.
Ο εκπρόσωπος είπε ότι η πρωθυπουργός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της εξόδου χωρίς συμφωνία και ότι απλώς έχει αποδεχτεί ότι εάν η διαδικασία φτάσει σε εκείνο το σημείο θα αφήσει τους βουλευτές να αποφασίσουν τι θέλουν.
«Αυτή ήταν η απόφαση για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε, που είχε την ευρεία συμφωνία του υπουργικού συμβουλίου», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης