Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η ΕΕ θα μπορούσε να συμφωνήσει σε μια μικρή καθυστέρηση του Brexit

Reuters: Η ΕΕ θα μπορούσε να συμφωνήσει σε μια μικρή καθυστέρηση του Brexit
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν έτοιμη να εγκρίνει μια σύντομη καθυστέρηση του Brexit, ανέφεραν τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο «Reuters»
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν έτοιμη να εγκρίνει μια σύντομη καθυστέρηση του Brexit, εάν η Βρετανία χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική επικύρωση της συμφωνίας «διαζυγίου» της, όπως ανέφεραν σήμερα (26/2/2019) τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο «Reuters».
Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι ηγέτες της ΕΕ πιέζουν ολοένα και περισσότερο τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, για μια παράταση της διαπραγματευτικής περιόδου, καθώς δεν αναμένουν ότι το κοινοβούλιο θα εγκρίνει τη συμφωνία του Brexit και θέλουν να αποφύγουν τις διαταραχές από μια άτακτη έξοδο.
Η May δήλωσε σήμερα ότι εάν δεν περάσει η συμφωνία, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα ψηφοφορία στις 13 Μαρτίου για μια αποχώρηση χωρίς Brexit, και εάν δεν εγκριθεί ούτε αυτή, θα υπάρξει και τρίτη ψηφοφορία στις 14 Μαρτίου για μια περιορισμένη παράταση του Άρθρου 50.
«Αν υποβληθεί αίτηση για καθυστέρηση της ημερομηνίας Brexit, θα εξεταστεί θετικά», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ.
«Μια παράταση δύο μηνών θα ήταν σχετικά απλή», πρόσθεσε.
Ο Philippe Lamberts, Bέλγος που είναι μέλος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ασχολείται με το Brexit, δήλωσε ότι ένα διαζύγιο χωρίς συμφωνία είναι «εντελώς ανεύθυνο ακόμη και για να το εξετάσουμε».
«Εάν η Συμφωνία Απόσυρσης αποτύχει να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Βουλή των Κοινοτήτων στις 12 Μαρτίου, τότε το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ζητήσει επέκταση του Άρθρου 50 με ένα αξιόπιστο σχέδιο για μια λαϊκή ψηφοφορία για την τελική συμφωνία που θα περιλαμβάνει την επιλογή παραμονής», δήλωσε ο Lamberts.
Ένας άλλος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι ήταν «καλό που ακούστηκαν κάποια λογικά επιχειρήματα» στη Βρετανία, ενώ ένας τρίτος δήλωσε ότι αυτό θα ήταν «ευθυγραμμισμένο» με την σκέψη της ΕΕ για το πώς θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία για το Brexit.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης