Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στη Wall Street, εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Τα «βλέμματα» σε συνάντηση Trump-Kim

tags :
Ήπιες απώλειες στη Wall Street, εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Τα «βλέμματα» σε συνάντηση Trump-Kim
Οι επενδυτές αναμένουν και τη δεύτερη κατάθεση του προέδρου της Fed στο Κογκρέσο
Με ήπιες απώλειες άνοιξαν σήμερα (27/2/2019) οι δείκτες της Wall Street, με το «βλέμμα» των επενδυτών να είναι στραμμένο στις γεωπολιτικές εντάσεις, ενώ παρακολουθούν τη νέα συνάντηση Trump - Kim στο Βιετνάμ.
Οι κρίσιμες ώρες για το Brexit, η δεύτερη συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, και τον Νοτιοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong Un, στο Βιετνάμ, οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας και η κλιμακούμενη κρίση στο Κασμίρ, καθορίζουν την ατζέντα των διεθνών αγορών.
Επίσης, οι επενδυτές αναμένουν και τη δεύτερη κατάθεση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, στο Κογκρέσο.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,2% στις 25.999 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,2% στις 2.788 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,2% χαμηλότερα στις 7.536 μονάδες.


Πιέσεις στον Dow ασκούν οι μετοχές των Home Depot και UnitedHealth, οι οποίες υποχωρούν κατά 1,5% και 1,2% αντίστοιχα.
Με μια κατ’ ιδίαν συνάντηση διάρκειας περίπου 20 λεπτών και με ένα γεύμα εργασίας άρχισε το διήμερο επαφών του Trump με Kim.
Οι δυο τους αντάλλαξαν θερμή χειραψία μπροστά από τις σημαίες των δύο κρατών πριν αρχίσουν τις συναντήσεις τους, ενώ σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Trump εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συνάντηση, απορρίπτοντας, ωστόσο, κατηγορηματικά ότι σκοπεύει να υπαναχωρήσει από το αίτημα των ΗΠΑ όσον αφορά την αποπυρηνικοποίηση της Β. Κορέας.
Οι δύο ηγέτες θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις και αύριο (28/2), όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, χωρίς πάντως να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για τον τόπο των συναντήσεων.
Την ίδια ώρα, κλιμακώνεται επικίνδυνα η κρίση μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας για τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ, καθώς κάθε μία από τις δύο χώρες ανακοίνωσε ότι έχει καταρρίψει εχθρικά αεροσκάφη.
Η αντιπαράθεση αυτή, που ξεκίνησε χθες Τρίτη, έχει προκαλέσει ανησυχία στη διεθνή κοινότητα η οποία φοβάται μια ανοικτή σύγκρουση μεταξύ των δύο κρατών που διαθέτουν πυρηνικά όπλα για την αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ, μήλον της έριδος μεταξύ τους από το 1947.
Στα εταιρικά νέα, άλμα άνω του 17% σημειώνει η μετοχή της Versum Materials, στον απόηχο της είδησης ότι η γερμανική Merck KGaA υπέβαλε προσφορά για την απόκτηση της αμερικανικής κατασκευάστριας ηλεκτρονικών υλικών, ύψους 5,9 δισ. δολ. σε μετρητά.
Η Merck ανακοίνωσε ότι προτίθεται να εξαγοράσει τη Versum έναντι 48 δολ. ανά μετοχή, ποσό που περιέχει premium 16% σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής της Versum και 52% σε σχέση με την τιμή της μετοχής πριν από μια προσφορά που υπέβαλε τον περασμένο μήνα η Entegris.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της General Electric σημειώνει άνοδο 1,2%, καθώς ο Andrew Obin, αναλυτής της Merrill, ανέφερε σε υπόμνημά του ότι οι υποχρεώσεις από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες της GE Capital «πιθανόν να έχουν περιοριστεί».
Η μετοχή της G.E. έχει σημειώσει άλμα άνω του 50% στους τρεις τελευταίους μήνες, ωστόσο ο Stephen Tusa, αναλυτής της JP Morgan, εκτιμά πως η ανάκαμψή της ήταν υπερβολική και αναμένει περαιτέρω απώλειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης