Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Πέντε τροπολογίες προς ψήφιση σήμερα (27/2) - Απομακρύνθηκε από αξίωμα βουλευτής των Συντηρητικών

Βρετανία: Πέντε τροπολογίες προς ψήφιση σήμερα (27/2) - Απομακρύνθηκε από αξίωμα βουλευτής των Συντηρητικών
Πέντε τροπολογίες επέλεξε ο πρόεδρος του βρετανικού κοινοβουλίου, John Bercow, για να τεθούν αργότερα σήμερα (27/2) σε ψηφοφορία
Πέντε τροπολογίες επέλεξε ο πρόεδρος του βρετανικού κοινοβουλίου, John Bercow, για να τεθούν αργότερα σήμερα (27/2/2019) σε ψηφοφορία.
Ειδικότερα, ο Bercow επέλεξε την τροπολογία του βουλευτή των Συντηρητικών Alberto Costa, που αφορά τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών στη Βρετανία, του κόμματος των Εργατικών, του Εθνικού Κόμματος Σκοτίας, που λέει ότι η Βρετανία δεν θα φύγει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία «σε καμία των περιπτώσεων», της Caroline Spelman, που δίνει χρόνο σε συζήτηση στη Βουλή αύριο σχετικά με το νομοσχέδιο της Yvette Cooper για αποκλεισμό αποχώρησης χωρίς συμφωνία, και της Yvette Cooper που εγγυάται την τήρηση των χθεσινών δεσμεύσεων της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May.
Πάντως, ο Alberto Costa εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την θέση του βοηθού στον υπουργό για τις υποθέσεις της Σκοτίας, μετά την κατάθεση της τροπολογίας του.
Η συγκεκριμένη τροπολογία υπήρξε αφορμή για διαφορετικές τοποθετήσεις ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών, Sajid Javid, και τη May, με τον πρώτο να υποστηρίζει σήμερα ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει την πρωτοβουλία και την τελευταία να έχει δηλώσει χθες ότι δεν μπορούν να γίνουν περισσότερα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων.
Η Ντάουνινγκ Στριτ διέψευσε ότι ο βουλευτής παύθηκε, ωστόσο, η οργάνωση «The3million» που εκπροσωπεί τους ευρωπαίους πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο χαρακτήρισε την απομάκρυνσή του «ντροπή».
Η παραίτησή του ζητήθηκε μετά την κατάθεση της τροπολογίας, που ζητούσε από τη May να προχωρήσει σε συμφωνία με την ΕΕ για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών στην Βρετανία και των Βρετανών στην ΕΕ, η οποία να ισχύσει ακόμη και στο ενδεχόμενο της αποχώρησης χωρίς καμία συμφωνία.
Η τροπολογία του βουλευτή, που γεννήθηκε στην Σκοτία από Ιταλούς μετανάστες γονείς, έχει την υποστήριξη 140 βουλευτών από διάφορα κόμματα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης