Τελευταία Νέα
Διεθνή

Palmer (βοηθός υφ.Εξωτερικών ΗΠΑ): Με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα ο πιο ελκυστικός επενδυτικός προορισμός στα δυτικά Βαλκάνια

tags :
Palmer (βοηθός υφ.Εξωτερικών  ΗΠΑ): Με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα ο πιο ελκυστικός επενδυτικός προορισμός στα δυτικά Βαλκάνια
Αξιοσημείωτο διπλωματικό επίτευγμα η Συμφωνία των Πρεσπών υποστήριξε ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
Την θέση ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε αξιοσημείωτο διπλωματικό επίτευγμα, η Ελλάδα καθίσταται ο πιο ελκυστικός επενδυτικός προορισμός στα δυτικά Βαλκάνια διατύπωσε ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των  ΗΠΑ, Matthew Palmer.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Palmer σε ενημέρωση δημοσιογράφων στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ελλάδα για επαφές εργασίας, εκτίμησε πως  κατόπιν της Συμφωνίας των Πρεσπών, η Ελλάδα θα προσελκύσει διεθνείς επενδυτές και ότι θα δημιουργηθούν ευκαιρίες στις ελληνικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα σε αυτές που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα, και κυρίως στη Θεσσαλονίκη.
«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η Συμφωνία των Πρεσπών για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχει τίποτα που να αρέσει περισσότερο στους επιχειρηματίες από την προβλεψιμότητα.
Και η Συμφωνία των Πρεσπών θα προσφέρει προβλεψιμότητα και ασφάλεια» τόνισε ο Palmer, ο οποίος κατέστησε σαφές πως αυτό θα γίνει περισσότερο ορατό όταν η Βόρεια Μακεδονία ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και αρχίσει να εναρμονίζει τις πρακτικές και τα πρότυπα της με αυτά της ΕΕ και τόνισε πως πρέπει να γίνουν μια σειρά από μεταρρυθμίσεις στη Βόρεια Μακεδονία, συμπεριλαμβανομένου του κράτους δικαίου.  
Ακόμα απευθύνθηκε στις ελληνικές επιχειρήσεις, λέγοντας πως ανοίγει ευκαιρίες γι' αυτές και ιδιαίτερα για εκείνους που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα, και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, ως σημείο εισόδου στα Δυτικά Βαλκάνια.
«Για ένα διεθνή επενδυτή με πολλά χρήματα που ψάχνει ένα μέρος να επενδύσει τα λεφτά και θέλει να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της βαλκανικής αγοράς, το πιο ελκυστικό μέρος θα είναι η Θεσσαλονίκη» υπογράμμισε και μιλώντας Ελληνικά είπε πως«η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα των Βαλκανίων».
Ξεδιπλώνοντας τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης για τους επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν στα Βαλκάνια, ο Palmer είπε πως έχει τις υποδομές, τις διασυνδέσεις, εύκολη πρόσβαση και τώρα πολιτικές σχέσεις που καθιστά ευκταία την κεφαλαιοποίηση των ευκαιριών και των επενδύσεων.
«Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ένα αξιοσημείωτο διπλωματικό επίτευγμα.
Αναμφισβήτητα ήταν το πιο σημαντικό καθαρά διπλωματικό επίτευγμα στην περιοχή από τη Συμφωνία του Ντέιτον» είπε ο Palmer υποστηρίζοντας πως αυτό που την έκανε δυνατή ήταν η δημιουργικότητα, η καλή θέληση, οι ισχυρές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων που είχαν επιφορτιστεί με τη διαπραγμάτευση της Συμφωνίας.
Παράλληλα έστειλε μήνυμα στη γείτονα χώρα πως η υλοποίηση της Συμφωνίας είναι το «κλειδί» για την πρόοδο της Βόρειας Μακεδονίας στην πορεία ένταξής της στην ΕΕ.
Όσον αφορά το Κυπριακό, ο Palmer εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ για την επίλυση του Κυπριακού υπό τον ΟΗΕ στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Επίσης, εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην ειδική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ και στις συνομιλίες που διεξάγει και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξουν ευκαιρίες για τη διεξαγωγή ενός νέου γύρου συνομιλιών στο άμεσο μέλλον. Ειδικότερα, για τη διευθέτηση του Κυπριακού, είπε πως είναι συγκρατημένα αισιόδοξος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης