Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να υπογράψουμε συμφωνία με τη Βόρεια Κορέα

tags :
Trump: Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να υπογράψουμε συμφωνία με τη Βόρεια Κορέα
Η Β. Κορέα ήθελε την πλήρη άρση των κυρώσεων, αλλά δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό είπε ο Trump
Την θέση ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να υπογραφεί οποιαδήποτε συμφωνία με τη Βόρεια Κορέα διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος υποστήριξε ότι οι συζητήσεις που είχε με τον ηγέτη της Β. Κορέας, Kim Jong Un ήταν παραγωγικές.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρεί στο Βιεντάμ μετά την αιφνίδια κατάρρευση των συνομιλιών ο Trump υποστήριξε ότι η Βόρεια  Κορέα ήθελε την πλήρη άρση των κυρώσεων, κάτι που όπως είπε, δεν μπορούσαν να το κάνουν οι ΗΠΑ.
"Η Βόρεια Κορέα δεν ήταν διατεθειμένη να δώσει αυτά που θέλαμε εμείς για να άρουμε τις κυρώσεις" τόνισε ο Trump, αναφέροντας πως ο Kim Jong Un έχει μια συγκεκριμένη οπτική των πραγμάτων, η οποία, όπως είπε, "δεν είναι αυτή που θέλουμε".
Πάντως ο Trump εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών θα γεφυρωθούν στο μέλλον ενώ υποστήριξε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας θέλει να προχωρήσει στην αποπυρηνικοποίηση, αλλά μόνο σε συγκριμένες περιοχές της Βόρειας Κορέας.
O Trump υπογράμμισε πάντως ότι ο Kim δεσμεύτηκε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε εκτοξεύσεις πυραύλων ή σε στρατιωτικές ασκήσεις με πυρηνικά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης