Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η αμερικανική οικονομία δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη κατάσταση

Trump: Η αμερικανική οικονομία δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη κατάσταση
Η αμερικανική οικονομία δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη κατάσταση, δήλωσε ο Donald Trump, σχολιάζοντας τα στοιχεία για την ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ 
Η αμερικανική οικονομία δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη κατάσταση, δήλωσε σήμερα (28/2/2019) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, σχολιάζοντας τα σημερινά στοιχεία για την ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ κατά το 2018.
«Η οικονομία μας δεν ήταν ποτέ καλύτερη.
Να μια χώρα που δεν τα πήγε ποτέ καλύτερα.
Καταγράφουμε ρεκόρ!», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, σε μια στάση που έκανε το αεροσκάφος του για ανεφοδιασμό στο Ανκορέιτζ της Αλάσκας, κατά την επιστροφή του από το Βιετνάμ.
Ωστόσο, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,9% στο σύνολο του 2018, ο οποίος ήταν ο καλύτερος ρυθμός ανάπτυξης μόνο από το 2015, έναντι ανάπτυξης 2,2% του 2017.
Η κυβέρνηση Trump είχε υποσχεθεί να πετύχει επιτάχυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ άνω του 3%, ένας στόχος που σχεδόν επετεύχθη τον περασμένο χρόνο, χάρη στη μείωση των φόρων και τις μεγαλύτερες δαπάνες στους εξοπλισμούς.
Αν και ο Λευκός Οίκος διαβεβαιώνει ότι αυτός ο στόχος του 3% είναι εφικτός το 2019, η πλειονότητα των οικονομολόγων, με πρώτους τη Fed και το ΔΝΤ, προβλέπει έναν ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ 2,3% και 2,5% για το 2019, λόγω της εξασθένισης της παγκόσμιας ανάπτυξης, των φόβων για έναν εμπορικό πόλεμο και το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης