Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας

tags :
Ήπια άνοδος στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας
Αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας έως τα τέλη Μαρτίου
Με συγκρατημένη άνοδο άνοιξαν σήμερα (4/3/2019) οι δείκτες της Wall Street, εν μέσω της αισιοδοξίας ότι θα επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας έως τα τέλη Μαρτίου.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,4% στις 26.141 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 2.817 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,6% υψηλότερα, στις 7.642 μονάδες.


Οι μετοχές των Caterpillar, Boeing και Deere, εταιρειών «ευαίσθητων» σε θέματα εμπορίου, καταγράφουν κέρδη 1,1%, 0,6% και 1,2% αντίστοιχα.
Όπως αναφέρουν διεθνή δημοσιεύματα, ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται πολύ κοντά σε μια επίτευξη συμφωνία, με το «CNBC» να μεταδίδει συγκεκριμένα ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στα «τελικά στάδια».
Δημοσίευμα της «Wall Street Journal» ανέφερε μάλιστα ότι είναι πιθανό στις 27/3 να πραγματοποιηθεί συνάντηση των προέδρων Trump – Xi Jinping, προκειμένου να υπογράψουν τη μεταξύ τους εμπορική συμφωνία.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Κίνα έχει προτείνει μείωση των δασμών στις εισαγωγές ορισμένων αμερικανικών προϊόντων, ζητώντας παράλληλα από την Ουάσιγκτον να προχωρήσει σε μία αντίστοιχη κίνηση.
Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Kevin Hassett, δήλωσε σήμερα πως ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, έχει σημειώσει πρόοδο στις συνομιλίες με την Κίνα, τονίζοντας ότι μια συμφωνία είναι δυνατόν να τερματίσει μια διαμάχη που έχει οδηγήσει στην επιβολή δασμών σε προϊόντα αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Kraft Heinz Co. σημειώνει άνοδο άνω του 1,6%, καθώς η Morgan Stanley την αναβάθμισε σε «equal weight» από «underweight».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης