Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με τα «βλέμματα» σε εταιρικά και εμπορικές συνομιλίες

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με τα «βλέμματα» σε εταιρικά και εμπορικές συνομιλίες
Οι επενδυτές παρακολουθούν τις συνεχιζόμενες εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας
Με οριακές μεταβολές άνοιξαν σήμερα (5/3/2019) οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις συνεχιζόμενες εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας, καθώς και εταιρικά αποτελέσματα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,1% στις 25.803 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,1% στις 2.791 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,1% χαμηλότερα, στις 7.572 μονάδες.


Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, δήλωσε σήμερα πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, θα απορρίψει οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο, αν αυτή δεν είναι τέλεια, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να εργάζονται σε μια συμφωνία.
Χθες, ο Pompeo είχε αναφέρει πως οι δύο χώρες βρίσκονται «μια ανάσα» από την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα μπορούσε να τερματίσει την εμπορική τους διαμάχη.
Οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα, καθώς θέλουν να αξιολογήσουν πώς μια συμφωνία -ή η απουσία μιας συμφωνίας- θα μπορούσε να επηρεάσει τα εταιρικά κέρδη.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Target Group σημειώνει άνοδο άνω του 2%, στον απόηχο των ισχυρότερων από ό,τι αναμενόταν αποτελεσμάτων της.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν πάντα με ενδιαφέρον δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Ο πρόεδρος της Fed της Βοστώνης, Eric Rosengren, δήλωσε σήμερα πως μπορεί να χρειαστούν αρκετές συναντήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας πριν γίνει σαφής μια εικόνα για την αμερικανική οικονομία, σε μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι το «διάλειμμα» της κεντρικής τράπεζας από τις αυξήσεις των επιτοκίων μπορεί να διαρκέσει για κάποιο χρονικό διάστημα.
Ο Rosengren δήλωσε πως η Fed παραμένει υπομονετική αυτή τη στιγμή, λόγω του υποτονικού πληθωρισμού, ενώ υπογράμμισε ότι οι προοπτικές για την ανάγκη μίας ακόμη αύξησης των επιτοκίων εξαρτώνται από την οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης