Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση του επικεφαλής της JPMorgan Chase προς τους αμερικανούς νομοθέτες

tags :
Επίθεση του επικεφαλής της JPMorgan Chase προς τους αμερικανούς νομοθέτες
Επίθεση προς τους αμερικανούς νομοθέτες εξαπέλυσε ο επικεφαλής της JPMorgan Chase, Jamie Dimon,  στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους της επενδυτικής τράπεζας.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, κάνει λόγο για αντικρουόμενους κανόνες στον χρηματοοικονομικό κλάδο, οι οποίοι έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σύγχυσης στην αγορά, καθώς στέλνουν συγκεχυμένα μηνύματα και εμποδίζουν την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.
Όπως μάλιστα υποστηρίζει αξιωματούχοι στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς «δυσχέραναν περισσότερο την ανάκαμψη» από την χρηματοοικονομική κρίση, καθώς «δημιούργησαν εκατοντάδες νέους κανόνες, πολλοί εκ των οποίων είναι αντιφατικοί».
Ο κ. Jamie Dimon αναφέρθηκε και στην επιβολή πλαφόν στις αμοιβές για την χρήση υπηρεσιών των πιστωτικών κρατών και υποστήριξε ότι πρόκειται για «χειραγώγηση των τιμών».
Στην επιστολή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase παραδέχτηκε επίσης ότι «κάναμε πολλά λάθη κατά τη διάρκεια της κρίσης των μη εξασφαλισμένων ενυπόθηκων δανείων» στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης