Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Το 2018 η χειρότερη χρονιά της τελευταίας 10ετίας για την παραγωγή τροφίμων στη Βόρεια Κορέα

tags :
ΟΗΕ: Το 2018 η χειρότερη χρονιά της τελευταίας 10ετίας για την παραγωγή τροφίμων στη Βόρεια Κορέα
Η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τεράστια έλλειψη τροφίμων αναφέρει σε έκθεση του ο ΟΗΕ
Ως την χειρότερη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας χαρακτηρίζει το 2018 ο ΟΗΕ όσον αφορά την παραγωγή τροφίμων στη Βόρεια Κορέα κάτι που συνεπάγεται πως η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τεράστιες ελλείψεις κατά τη διάρκεια του 2019.
Σύμφωνα με σχετική έκθεση, η Βόρεια Κορέα κατέγραψε τη χειρότερη παραγωγή τροφίμων των τελευταίων δέκα και πλέον ετών, καθώς η παραγωγή γεωργικών προϊόντων μειώθηκε ραγδαία, λόγω φυσικών καταστροφών, έλλειψης καλλιεργήσιμων γαιών και της εφαρμογής αναποτελεσματικών μεθόδων.
Συγκεκριμένα, οι συγκομιδές της περασμένης χρονιάς δεν ξεπέρασαν τα 4,95 εκατ. τόνους και ήταν μειωμένες κατά 500.000 τόνους.
«Πρόκειται για τη χαμηλότερη παραγωγή εδώ και πάνω από μια δεκαετία.
Αυτό θα μεταφραστεί σε τεράστια έλλειψη τροφίμων» επισημαίνει ο ΟΗΕ, εκτιμώντας πως συνέπεια της μεγάλης υποχώρησης της γεωργικής παραγωγής είναι πως 10,9 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βόρεια Κορέα, δηλαδή το 43% του συνόλου του πληθυσμού, χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, δηλαδή 600.000 περισσότεροι από ό,τι την περασμένη χρονιά, ενώ υπάρχει αυξημένος κίνδυνος υποσιτισμού και ασθενειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης