Τελευταία Νέα
Διεθνή

Clark (Βρετανία): Πιθανή η επιβολή δασμών στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit - Θα υπάρξουν επιπτώσεις για τη βιομηχανία

Clark (Βρετανία): Πιθανή η επιβολή δασμών στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit - Θα υπάρξουν επιπτώσεις για τη βιομηχανία
Ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων τόνισε ότι σε περίπτωση επιβολής δασμών από την ΕΕ, το Λονδίνο θα «απαντήσει» με αντίμετρα
Στο γεγονός ότι η Μεγάλη Βρετανία προετοιμάζει τα σχέδια για την πολιτική δασμών που θα ακολουθήσει στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit αναφέρθηκε σήμερα (6/3) ο υπουργός Επιχειρήσεων της χώρας, Greg Clark, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC.
Συγκεκριμένα, ο Βρετανός υπουργός επεσήμανε ότι οι εξαγωγές της χώρας θα έρθουν αντιμέτωπες με δασμούς από την ΕΕ, στην περίπτωση ενός σεναρίου χωρίς συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την «απάντηση» του Λονδίνου με παρόμοια αντίμετρα.
Παράλληλα, ο ίδιος εκτιμά ότι η βρετανική βιομηχανία θα σημειώσει πτώση εάν οι δασμοί τεθούν σε ισχύ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αυτό θα συνέβαινε μόνο εάν αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου».
«Υπό αυτές τις συνθήκες, οι εργασίες συνεχίζονται για την ανάπτυξη και την οριστικοποίηση αυτών των δασμών, αλλά θα δημοσιευθούν σε περίπτωση που μάθουμε ότι αποχωρούμε χωρίς συμφωνάι στις 29 Μαρτίου», καταλήγει ο κ. Clark.
Σημειώνεται ότι δημοσίευμα του Sky News ανέφερε νωρίτερα ότι το Λονδίνο ίσως χρειαστεί να καθυστερήσει το Brexit ακόμα και αν το κοινοβούλιο εκγρίνει τη συμφωνία της πρωθυπουργού Theresa May, εξαιτίας της έλλειψης χρόνου που υπάρχει για την έγκριση της απαραίτητης νομοθεσίας πριν από την προγραμματισμένη αποχώρηση από την ΕΕ στο τέλος του μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης