Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fox (Βρετανία): Το κοινοβούλιο χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για τους δασμούς πριν ψηφίσει το σχέδιο May

Fox (Βρετανία): Το κοινοβούλιο χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για τους δασμούς πριν ψηφίσει το σχέδιο May
Ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου τόνισε ότι τα σχέδια του Λονδίνου για την επιβολή δασμών θα εξαρτηθούν από τρεις παράγοντες
Ως «ευεργετική» για το βρετανικό κοινοβούλιο χαρακτήρισε ο υπουργός Εμπορίου Liam Fox την περαιτέρω αποκόμιση πληροφοριών σχετικά με τους πιθανούς δασμούς που θα επιβληθούν στην περίπτωση μη συμφωνίας για τον Brexit, ενόψει της ψηφοφορίας του σχεδίου της πρωθυπουργού Theresa May την ερχόμενη εβδομάδα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων, ο κ. Fox δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να στηρίξει εν τέλει τη μη συμφωνία για το Brexit, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θέλει η συμφωνία της πρωθυπουργού May να περάσει από το κοινοβούλιο.
Ερωτηθείς για το εάν οι επτά μεγάλες συμφωνίες της Βρετανίας με την ΕΕ θα επεκταθούν μετά το σενάριο μη συμφωνίας για το Brexit, ο κ. Fox δήλωσε ότι το Λονδίνο έχει πραγματοποιήσει πρόοδο στις σχετικές προετοιμασίες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «εξαρτάται και από άλλες χώρες ώστε να είναι επίσης έτοιμες».
Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι σε περίπτωση μη συμφωνίας για το Brexit, η κυβέρνηση θα δημοσιεύσει τα σχέδια της αναφορικά με τους δασμούς, διευκρινίζοντας ότι κατά τη διάρκεια των σχεδιασμών θα ληφθούν υπόψην τρεις παράγοντες: το κόστος για το Ηνωμένο Βασίλειο, ο αντίκτυπος για τις επιχειρήσεις και η επίδραση που θα υπάρξει από την απώλεια της προνομιακής μεταχείρισης.
Νωρίτερα, ο υπουργός Επιχειρήσεων της Βρετανίας, Greg Clark, δήλωσε ότι οι εξαγωγές της χώρας θα έρθουν αντιμέτωπες με δασμούς από την ΕΕ, στην περίπτωση ενός σεναρίου χωρίς συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την «απάντηση» του Λονδίνου με παρόμοια αντίμετρα.
Ο ίδιος εκτιμά ότι η βρετανική βιομηχανία θα σημειώσει πτώση εάν οι δασμοί τεθούν σε ισχύ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αυτό θα συνέβαινε μόνο εάν αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης