Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Απίθανο να υπάρξει συμφωνία ΕΕ - Βρετανίας για το Brexit πριν από το σαββατοκύριακο (9-10/3)

Reuters: Απίθανο να υπάρξει συμφωνία ΕΕ - Βρετανίας για το Brexit πριν από το σαββατοκύριακο (9-10/3)
Η ΕΕ δεν περιμένει κάποια σημαντική πρόοδο για το Brexit πριν από το ερχόμενο σαββατοκύριακο, δήλωσαν διπλωμάτες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο «Reuters»
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν περιμένει κάποια σημαντική πρόοδο για το Brexit πριν από το ερχόμενο σαββατοκύριακο, όπως μεταδίδει σήμερα (6/3/2019) το «Reuters». επικαλούμενο δηλώσεις διπλωματών και Ευρωπαίων αξιωματούχων μετά τις συνομιλίες Ηνωμένου Βασιλείου - Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν απέδωσαν αποτέλεσμα.
«Είναι απίθανο να υπάρξει συμφωνία πριν από το σαββατοκύριακο.
Ετοιμαζόμαστε για δουλειά το σαββατοκύριακο», δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Βρετανοί αξιωματούχοι συζήτησαν επί τέσσερις ώρες χθες στις Βρυξέλλες με τον διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Michel Barnier, χωρίς να υπάρξει καμία ανακοίνωση για το αποτέλεσμα αυτού του γύρου των συνομιλιών, λιγότερο από έναν μήνα πριν από τη καταληκτική ημερομηνία του «διαζυγίου».
Μια σύνοψη των αποτελεσμάτων των συνομιλιών θα δοθεί σήμερα , δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή, χωρίς να είναι σε θέση να πει αν οι συνομιλίες θα συνεχισθούν και σήμερα.
Ευρωπαίοι διπλωμάτες θεωρούν ότι εάν οι δύο πλευρές επιτύχουν συμφωνία εντός του σαββατοκύριακου, η Theresa May μπορεί να βρεθεί στις Βρυξέλλες την Δευτέρα για να βάλει την πολιτική της σφραγίδα στο κείμενο πριν το πάρει μαζί της πίσω στο Λονδίνο την παραμονή της ψηφοφορίας στην Βουλή των Κοινοτήτων.
Αυτός ο νέος γύρος συνομιλιών γίνεται εν όψει ενός κρίσιμου επταημέρου για τη May και καθώς υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις για τον κίνδυνο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός επιδιώκει να λάβει εγγυήσεις για την συμφωνία εξόδου, με την ελπίδα ότι θα εγκριθεί από την Βουλή των Κοινοτήτων μέχρι τις 12 Μαρτίου, μετά την απόρριψή της από την συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών τον Ιανουάριο.
Εάν οι Βρετανοί βουλευτές απορρίψουν και πάλι την συμφωνία, η May θα τους ρωτήσει στις 13 Μαρτίου εάν θέλουν μία έξοδο χωρίς συμφωνία.
Εάν αρνηθούν, θα τους υποβάλει στις 14 Μαρτίου μία πρόταση για περιορισμένη χρονικά αναβολή του Brexit μετά την 29η Μαρτίου.
Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποκλείει τροποποίηση του κειμένου της συμφωνίας και έχει ήδη προειδοποιήσει ότι για να γίνει δεκτή οποιαδήποτε αναβολή, θα πρέπει να είναι επαρκώς αιτιολογημένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης