Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Ελπίζουμε σε πρόοδο στις συνομιλίες για το Brexit με την ΕΕ το σαββατοκύριακο (9-10/3)

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Ελπίζουμε σε πρόοδο στις συνομιλίες για το Brexit με την ΕΕ το σαββατοκύριακο (9-10/3)
Την ελπίδα ότι θα μπορούσε να σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες με την ΕΕ το σαββατοκύριακο (9-10/3), εξέφρασε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Jeremy Hunt
Την ελπίδα ότι θα μπορούσε να σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση το ερχόμενο σαββατοκύριακο (9-10/3), εξέφρασε σήμερα (7/3/2019) ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Jeremy Hunt, μια μέρα αφότου αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές ανακοίνωσαν πως οι συνομιλίες για την τροποποίηση της συμφωνίας της πρωθυπουργού, Theresa May, για το Brexit, δεν σημείωσαν πρόοδο.
Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, αλλά οι Βρετανοί βουλευτές έχουν απορρίψει τη συμφωνία της May, με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό να προσπαθεί να εξασφαλίσει νομικά δεσμευτικές αλλαγές πριν φέρει εκ νέου τη συμφωνία προς ψήφιση, έως τις 12 Μαρτίου.
«Δεν θα περίμενα να έχει σημειωθεί πρόοδος μέχρι τώρα.
Αυτό που θα έλεγα είναι ότι σε σύγκριση με ένα μήνα πριν, υπάρχει απόλυτη σαφήνεια και από τις δύο πλευρές ως προς το τι θα χρειαστεί για να επιτευχθεί συμφωνία μέσω του κοινοβουλίου», δήλωσε ο Hunt στους δημοσιογράφους μετά από μια ομιλία στη Γλασκώβη.
«Τώρα διεξάγονται πολύ εξαντλητικές συζητήσεις και από τις δύο πλευρές για να προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο επίτευξης (μιας λύσης).
Και οι δύο πλευρές θέλουμε να βρούμε μια διέξοδο από αυτό και ελπίζουμε ότι αυτή η επιτυχία θα σημειωθεί αυτό το σαββατοκύριακο, εγκαίρως για την ψηφοφορία», πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης