Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στη Wall Street, μετά τις ανακοινώσεις ΕΚΤ - Στις εμπορικές συνομιλίες το επίκεντρο

tags :
Πιέσεις στη Wall Street, μετά τις ανακοινώσεις ΕΚΤ - Στις εμπορικές συνομιλίες το επίκεντρο
Η ΕΚΤ υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την οικονομία της Ευρωζώνης
Με απώλειες άνοιξαν σήμερα (7/3/2019) οι δείκτες της Wall Street, μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την οικονομία της Ευρωζώνης, ενώ τα «βλέμματα» των επενδυτών παραμένουν στραμμένα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,4% στις 25.567 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,5% στις 2.759 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,6% χαμηλότερα στις 7.461 μονάδες.


Πιέσεις στους δείκτες ασκούν οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών, με την Goldman Sachs να καταγράφει απώλειες 2,2%, τη Morgan Stanley να υποχωρεί κατά 1,7%, την JPMorgan να διαπραγματεύεται στο -1,2% και τη Citigroup να σημειώνει πτώση 1,9%.
Επίσης, ο Dow δέχεται πιέσεις από την Caterpillar (-1,9%), εν μέσω της αβεβαιότητας γύρω από τις συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας, καθώς η εταιρεία θεωρείται «ευαίσθητη» σε θέματα εμπορίου, λόγω της μεγάλης της έκθεσης στο εξωτερικό.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, η κεντρική τράπεζα υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, η ΕΚΤ αναμένει η ανάπτυξη να διαμορφωθεί στο +1,1% το 2019, από +1,7% που ανέμενε προηγουμένως, και στο +1,6% το 2020, από +1,7% προηγουμένως, ενώ η εκτίμηση για το 2021 παρέμεινε αμετάβλητη, στο +1,5%.
Η ΕΚΤ είχε προσφέρει νωρίτερα ώθηση στις ευρωαγορές, ανακοινώνοντας έναν νέο γύρο TLTROs για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, ωστόσο οι δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη, Mario Draghi, άσκησαν εκ νέου πιέσεις στις μετοχές.
Οι δείκτες της Wall βρίσκονται έτσι σε τροχιά να καταγράψουν απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς και τη χειρότερη εβδομαδιαία τους επίδοση από την εβδομάδα έως τις 21 Δεκεμβρίου 2018.
Μέχρι στιγμής, ο Dow καταγράφει απώλειες 2% στο σύνολο της εβδομάδας, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 1,8%, ενώ ο Nadaq σημειώνει πτώση 1,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης