Τελευταία Νέα
Διεθνή

Grantham: Η «bull» αγορά στη Wall Street δεν θα συνοδευτεί με κατάρρευση

tags :
Grantham: Η «bull» αγορά στη Wall Street δεν θα συνοδευτεί με κατάρρευση
Καθησυχαστικός ο επενδυτής Jeremy Grantham για τη Wall Street 
Η «bull» αγορά των τελευταίων 10 ετών στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης δεν θα συνοδευτεί από μία κατάρρευση, καθησυχάζει ο γνωστός επενδυτής και ιδρυτής της GMO, Jeremy Grantham, με αφορμή τις δυσοίωνες προβλέψεις από πλευράς αναλυτών για τη Wall Stree.
Μιλώντας στο κανάλι CNBC, ο επενδυτής, ο οποίος έχει προβλέψει με απόλυτη επιτυχία τις «φούσκες» του 2000 και του 2008, ανέφερε ως μία «τυπική» εμπειρία τα σκαμπανεβάσματα που παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες στις αγορές.
Οι δείκτες της Wall Street έχουν καταγράψει ένα ασύλληπτο «ράλι» μετά την κρίση του 2007-2009, έχοντας αυξήσει την αξία τους πάνω από 200%.
«Ήλπιζα πραγματικά ότι θα υπάρξει μια φούσκα που θα τελείωνε σε αυτό, όπως στις τρεις μεγάλες πρόσφατες εμπειρίες.
Όλα ήταν κλασικά.
Έληξαν την ευφορία.
Αυτή τη φορά, όπως, δεν μοιάζει με κάτι τέτοιο και, ως εκ τούτου, θα έχουμε μια πτώση διαφορετικής φύσης», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Jeremy Grantham εκτιμά ότι τα υψηλά κέρδη θα αποτελέσουν παρελθόν για τη Wall Street, με τη συνολική απόδοση την επόμενη εικοσαετία να μην ξεπερνά το 3%.
Μάλιστα, σημειώνει πως η Federal Reserve έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να στηρίξει τις αγορές και δεν μπορεί να προσφέρει περαιτέρω.
Εναλλακτικά, συστήνει στους επενδυτές τις αναδυόμενες αγορές, όπου τα κέρδη ενδέχεται να φθάσουν ακόμη και το 8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης