Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fox (Βρετανία): Το άτακτο Brexit δεν είναι προς το συμφέρον της ΕΕ - Θα επηρεάσει τις οικονομίες των εμπορικών μας εταίρων

Fox (Βρετανία): Το άτακτο Brexit δεν είναι προς το συμφέρον της ΕΕ - Θα επηρεάσει τις οικονομίες των εμπορικών μας εταίρων
Ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος η κυβέρνηση να μην παραδώσει καμία συμφωνία για το Brexit
Στον κίνδυνο του να μην υπάρξει εν τέλει καμία συμφωνία για το Brexit αναφέρθηκε σήμερα (8/3) ο υπουργός Εμπορίου της Μεγάλης Βρετανίας, Liam Fox, λίγες ημέρες πριν από τη σχετική ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο Βρετανός αξιωματούχος εξέφρασε την ανησυχία του ότι η κυβέρνσηη «ενεδέχεται να μην παραδώσει καμία συμφωνία για το Brexit», εάν η συμφωνία της πρωθυπουργού Theresa May δεν εκγριθεί την ερχόμενη εβδομάδα από το κοινοβούλιο.
Ο ίδιος εξήγησε ότι «υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών που δε θεωρεί πρωταρχικό στόχο να πραγματοποιήσουν το δημοψήφισμα και θέλουν να μας διατηρήσουν κλειδωμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Παράλληλα, ο κ. Fox πρόσθεσε ότι ένα άτακτο Brexit δεν είναι προς το συμφέρων των εμπορικών εταίρων του Ηνωμένου Βασιλείου, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν «τριβές» στις οικονομίες των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η Ιρλανδία και η Ολλανδία.
«Υπάρχει ανάγκη να επικεντρωθούμε όχι στην καθαρότητα του ευρωπαϊκού σχεδίου αλλά και στις δουλειές, την ευημερία και το εμπόριο για τους πραγματικούς πολίτες της Ευρώπης», επεσήμανε ο κ. Fox, προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η στιγμή για τη Βρετανία να ανακτήσει την ελευθερία της και να μπορέσει να την χρησιμοποιήσει με θετικό τρόπο για να βοηθήσει και να διαμορφώσει την ευημερία, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην οποία θα ζήτσουν οι μελλοντικές γενιές των Βρετανών».
Ο Βρετανός αξιωματούχος επέκρινε παράλληλα τους πολιτκούς που τάσσονται κατά του Brexit, αναφέροντας ότι «είναι καιρός να αποκτήσουμε μία θετική άποψη για το που βρίσκεται η Βρετανία και ποιες θα μπορούσαν ν είναι οι ευκαιρίες της Βρετανίας» διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «είμαστε η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στην κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης