Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kudlow (Λ. Οίκος): ΗΠΑ και Κίνα έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις

tags :
Kudlow (Λ. Οίκος): ΗΠΑ και Κίνα έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις
Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η εμπορική συμφωνία των δύο χωρών θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο
Την αισιοδοξία του για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα εξέφρασε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, τονίζοντας ότι η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Ειδικότερα, ο κ. Kudlow δήλωσε χθες (10/3) ότι οι δύο χώρες σημειώνουν «μεγάλη πρόοδο» στις εμπορικές διαπραγματεύσεις, παραμένοντας «αισιόδοξος» ότι η συμφωνία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.
«Νομίζω ότι σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο», σχολίασε ο Αμερικανός αξιωματούχος στο Fox News, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι εξαρτάται εν τέλει από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump το αν θα υπάρξει μία συμφωνία.
«Εξαρτάται από τον πρόεδρο και όχι από εμένα, αλλά πιστεύω ότι η πρόοδος ήταν καλή», διευκρίνησε ο Larry Kudlow, προσθέτοντας ότι «η συμφωνία πρέπει να είναι καλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, για τους εργαζόμενούς μας, για τους αγρότες μας και για την παραγωγή μας».
Ο ίδιος διευκρίνησε ότι η συμφωνία «πρέπει να είναι καλή», προσθέτοντας παράλληλα ότι «πρέπει να είναι δίκαιη και αμοιβαία και πρέπει να εκτελεστή».
Σημειώνεται ότι την περασμένη η εβδομάδα, η κυβέρνηση της Κίνας ανέβαλε το ταξίδι του προέδρου της χώρας, Xi Jinping, κατά το οποίο αναμενόταν να συναντηθεί με τον Donald Trump και να επισημοποιηθεί μία εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης