Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street - Νέες πιέσεις στον Dow από Boeing

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street - Νέες πιέσεις στον Dow από Boeing
Η μετοχή της Boeing δέχεται νέες πιέσεις, καθώς η Edward Jones την υποβάθμισε σε «hold» από «buy»
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα άνοιξαν σήμερα (12/3/2019) οι δείκτες της Wall Street, με τη μετοχή της Boeing να δέχεται εκ νέου πιέσεις, στον απόηχο της συντριβής της πτήσης των Αιθιοπικών Αερογραμμών, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 157 άνθρωποι.
Περί τις 15:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,2% στις 25.600 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,2% στις 2.789 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,2% υψηλότερα στις 7.572 μονάδες.


Η μετοχή της Boeing άνοιξε με απώλειες 3,5%, καθώς και άλλες χώρες αποφάσισαν να αναστείλουν τις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8, την ώρα που επικρατεί έντονη ανησυχία μεταξύ των ταξιδιωτών για την ασφάλεια του συγκεκριμένου αεροπλάνου. 
Η Edward Jones υποβάθμισε τη μετοχή της Boeing σε «hold» από «buy», επικαλούμενη μια πιθανή καθυστέρηση στις παραγγελίες.


Σημαντική άνοδο καταγράφουν και σήμερα οι τεχνολογικές μετοχές, με την Apple να καταγράφει κέρδη 0,9%, την Alphabet να σημειώνει άνοδο 1,2%, ενώ Facebook και Amazon ενισχύονται κατά 0,5% και 0,4% αντίστοιχα.
Από την άλλη, οι S&P 500 και Nasdaq βρίσκουν στήριξη στα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.
Οι τιμές καταναλωτή κατέγραψαν τον Φεβρουάριο του 2019 μικρή αύξηση, για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες, κυρίως λόγω μιας αύξησης στο κόστος της βενζίνης.
Ειδικότερα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε κατά 0,2% τον περασμένο μήνα, όσο ανέμεναν και οι οικονομολόγοι, ενώ στους 12 μήνες έως τον Δεκέμβριο, ο CPI αυξήθηκε κατά 1,5%, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με την αύξηση 1,6% του Ιανουαρίου και το χαμηλότερο ποσοστό αύξησης από τον Σεπτέμβριο του 2016.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, ο δομικός CPI αυξήθηκε κατά 0,1% -ο μικρότερος ρυθμός αύξησης από τον Αύγουστο του 2018- ενώ από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση του δομικού πληθωρισμού κατά 0,2%.
Σε ετήσια βάση, ο δομικός πληθωρισμός σημείωσε αύξηση 2,1%, για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Σημειώνεται πως η Wall Street έχει ενισχυθεί σημαντικά από την αρχή του 2018, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), άλλαξε το guidance της, υιοθετώντας μια «υπομονετική» στάση ως προς την αύξηση των επιτοκίων.
Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 11% από την αρχή του έτους, ενώ ο Dow κατά 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης