Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η χειρότερη εβδομάδα του 2012 για τη Wall - Τρίτη μέρα απωλειών για τον Dow

Η χειρότερη εβδομάδα του 2012 για τη Wall - Τρίτη μέρα απωλειών για τον Dow
Mε μεικτά πρόσημα τερμάτισαν την Πέμπτη οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να παραμένουν διχασμένοι... Από τη μία, οι ανανεωμένοι φόβοι για την πορεία της ισπανικής οικονομίας και από την άλλη τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Η πρώτη εβδομάδα του δεύτερου τριμήνου ήταν και η χειρότερη του 2012 για τη Wall Street. O Dow έκλεισε με απώλειες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, ενώ ο S&P παρέμεινε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.400 μονάδων.
Αύριο Παρασκευή η Wall θα παραμείνει κλειστή λόγω του Πάσχα των καθολικών.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,11% στις 13.060 μονάδες. Απώλειες 1,2% στην εβδομάδα.
Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,06% για να τερματίσει στις 1.398 μονάδες. Πτώση 0,7% στην εβδομάδα.
Ο τεχνολογικός Nasdaq τερμάτισε στο +0,40% και στις 3.080 μονάδες. Στο -0,4% οι απώλειες στην εβδομάδα.
Στα 2,21 δολάρια έκλεισε το ADR της Εθνικής, καταγράφοντας κέρδη 4,74%. Στα 2,19 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 2,27 δολάρια το υψηλό.
Το πράσινο φως στη νέα πολιτική για τη διαχείριση των αποθεματικών των αμερικανικών τραπεζών άναψε το διοικητικό συμβούλιο της Fed.
Οι νέοι κανόνες που εγκρίθηκαν από την κεντρική αμερικανική τράπεζα θα διευκολύνουν τη διαχείριση των αποθεματικών των τραπεζών.
Κατά τη Fed, η νέα νομοθεσία δεν επηρεάζει τη νομισματική πολιτική και στόχος της είναι η απλοποίηση της διαχείρισης των αποθεματικών των τραπεζών, μειώνοντας παράλληλα και τα λειτουργικά κόστη.
Οι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν σταδιακά, με τους πρώτους να τίθενται σε εφαρμογή στις 12 Ιουλίου 2012 και τους υπόλοιπους στις 24 Ιανουαρίου του 2013.
Κατά 6 χιλ στις 357 χιλ μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που κατέθεσε αίτηση για τη λήψη επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Απασχόλησης.
Να σημειωθεί εδώ πως οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για διαμόρφωση του αριθμού των αιτήσεων για τη λήψη επιδόματος ανεργίας στις 360 χιλ.
Στο μεταξύ, τα στοιχεία για τις αιτήσεις της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας (δύο εβδομάδες πριν) αναθεωρήθηκαν ανοδικά στις 363 χιλ έναντι αρχικών εκτιμήσεων για διαμόρφωσή τους στις 359 χιλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης