Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρή άνοδος στη Wall Street, στον απόηχο μάκρο - Προσπάθεια ανάκαμψης για Boeing

tags :
Μικρή άνοδος στη Wall Street, στον απόηχο μάκρο - Προσπάθεια ανάκαμψης για Boeing
Η μετοχή της Boeing καταγράφει προσπάθεια ανάκαμψης από το διήμερο sell-off
Με μικρή άνοδο άνοιξαν σήμερα (13/3/2019) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο ορισμένων στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ, ενώ η μετοχή της Boeing καταγράφει προσπάθεια ανάκαμψης από το μεγαλύτερο διήμερο sell-off της δεκαετίας.
Περί τις 15:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,4% στις 25.667 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 2.802 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,5% υψηλότερα στις 7.625 μονάδες.


Η μετοχή της Boeing ενισχύεται κατά 0,3%, προσπαθώντας να ανακάμψει από τη «βουτιά» 11,5% των δύο προηγούμενων ημερών, καθώς πολλές χώρες καθηλώνουν τα αεροσκάφη τύπου Boeing 737 Max 8, μετά τη συντριβή της πτήσης των Αιθιοπικών Αερογραμμών, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 157 άνθρωποι.


Η μετοχή της Boeing έχει ασκήσει πιέσεις στον Dow από την αρχή της εβδομάδας, με τον δείκτη να σημειώνει οριακή άνοδο 0,4%, όταν οι S&P 500 και Nasdaq ενισχύονται περισσότερο από 1,7%.
Ώθηση στους S&P 500 και Nasdaq προσέφερε η τεχνολογία, που στις δύο ημέρες κατέγραψε κέρδη 2,7%, αποτελώντας τον κλάδο με τις καλύτερες επιδόσεις από την αρχή του έτους.
Οι μετοχές των Facebook (+0,7%), Amazon (+0,8%), Alphabet (+0,3%) και Apple (+0,5%) όλες κινούνται υψηλότερα σήμερα.
Οι αμερικανικές μετοχές βρίσκουν σήμερα στήριξη στα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, που τον Ιανουάριο κατέγραψαν περαιτέρω αύξηση, για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Ειδικότερα, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά -προϊόντα που αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον 3 χρόνια- αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Ιανουάριο, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για μια πτώση 0,1%.
Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών της βενζίνης.
Η αύξηση ήταν μικρότερη από την αναμενόμενη, ενώ σε ετήσια βάση καταγράφηκε η μικρότερη αύξηση σε διάστημα μεγαλύτερο του 1,5 έτους, σε μια τελευταία ένδειξη ότι ο πληθωρισμός παραμένει υποτονικός, στηρίζοντας την «υπομονετική» στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) ως προς τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,1% τον Φεβρουάριο, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για μια αύξηση κατά 0,2%, ενώ στους δώδεκα μήνες μέχρι τον Ιανουάριο, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 1,9% -το μικρότερο ποσοστό αύξησης από τον Ιούνιο του 2017- έναντι αύξησης 2% του Ιανουαρίου και έναντι των προβλέψεων για αύξηση 1,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης