Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Οποιαδήποτε καθυστέρηση στο Brexit πρέπει να περιλαμβάνει μία συγκεκριμένη ημερομηνία αποχώρησης

Βρετανία: Οποιαδήποτε καθυστέρηση στο Brexit πρέπει να περιλαμβάνει μία συγκεκριμένη ημερομηνία αποχώρησης
Η βρετανική κυβέρνηση τόνισε ότι «θα ήταν σκόπιμο» για την πρωθυπουργό Theresa May να αναφέρει στην ΕΕ τους λόγους για την καθυστέρηση του Brexit
Στο γεγονός ότι η καθυστέρηση της διαδικασίας εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να περιλαμβάνει μία συγκεκριμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας αναφέρθηκε σήμερα (14/3) η βρετανική κυβέρνηση, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ενόψει της νέας ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο της χώρας.
Ειδικότερα, η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι «οποιαδήποτε επέκταση του Άρθρου 50 και καθυστέρηση της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να έχει μία συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης».
Παράλληλα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «θα ήταν σκόπιμo» η πρωθυπουργός Theresa May να αναφέρει γραπτώς στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk τους λόγους για αυτήν την καθυστέρηση, καθώς και τη διάρκεια που θα έχει αυτή.
«Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκρίνει το Brexit πέρα από τις 29 Μαρτίου, το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει πλήρες κράτος-μέλος μέχρι τη νέα ημερομηνία εξόδου», επεσήμανε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, προσθέτοντας πως «κατά τη διάρκεια εκείνης της χρονικής περιόδου η χώρα δε θα μπορεί να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk δήλωσε ότι θα απευθύνει έκκληση προς τα υπόλοιπα κράτη - μέλη της ΕΕ προκειμένου να εξετάσουν μία επέκταση της μεταβατικής περιόδου, εφόσον η πλευρά της Βρετανίας θεωρήσει εν τέλει ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται στο βρετανικό κοινοβούλιο η ψηφοφορία που σχετίζεται με το ενδεχόμενο επέκτασης της μεταβατικής περιόδου για το Brexit, η οποία κανονικά ολοκληρώνεται στις 29 Μαρτίου 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης