Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fox (Βρετανία): Η συμφωνία της πρωθυπουργού May για το Brexit είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή που υπάρχει

Fox (Βρετανία): Η συμφωνία της πρωθυπουργού May για το Brexit είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή που υπάρχει
Ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου τόνισε ότι η συμφωνία της Theresa May είναι «η μόνη που υπάρχει στο τραπέζι»
Στο γεγονός ότι η συμφωνία ανάμεσα στην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Theresa May και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μόνη που υπάρχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναφέρθηκε σήμερα (14/3) ο υπουργός Εμπορίου της χώρας, Liam Fox, ενόψει της νέας ψηφοφορίας για το Brexit αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου δήλωσε ότι «οι επιλογές είναι περιορισμένες», διευκρινίζοντας μάλιστα ότι «η συμφωνία της πρωθυπουργού May είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή που υπάρχει στο τραπέζι».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε σε θέση να διαβεβαιώνουμε το νομικό στοιχείο του backstop», γεγονός που έχει αποτελέσει και ένα από τα κύρια σημεία αντιπαράθεσης μεταξύ των Βρετανών βουλευτών.
Ωστόσο, ο κ. Fox προειδοποίησε ότι η μακροπρόθεσμη καθυστέρηση του Brexit «θα έστειλνε μήνυμα προς το βρετανικό κοινό ότι υπάρχουν ορισμένοι στο κοινοβούλιο που προσπαθούν να κλέψουν το Brexit».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού May άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής μίας τρίτης ψηφοφορίας για την υπάρχουσα συμφωνία στο κοινοβούλιο, παρά το γεγονός ότι έχει απορριφθεί ήδη δύο φορές το προηγούμενο διάστημα.
«Η Theresa May θα μπορούσε να θέσει τη συμφωνία της σε μια τρίτη ψηφοφορία, εφόσον κριθεί ότι αξίζει τον κόπο», τόνισε ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία έως τις 20 Μαρτίου, η Βρετανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια μακρά παράταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης