Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με μάκρο και Boeing στο επίκεντρο

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με μάκρο και Boeing στο επίκεντρο
Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένει η υπόθεση της Boeing
Με οριακές μεταβολές άνοιξαν σήμερα (14/3/2019) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο ορισμένων απογοητευτικών στοιχείων για την οικονομία της Κίνας, ενώ η μετοχή της Boeing δέχεται νέες πιέσεις.
Περί τις 15:30, ο Dow Jones υποχωρεί οριακά στις 25.692 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,1% στις 2.809 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται οριακά υψηλότερα στις 7.644 μονάδες.


Σημερινά στοιχεία έδειξαν πως η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας κατέγραψε σημαντική στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2019, ενισχυόμενη συγκριμένα κατά 5,3% σε ετήσια βάση, έναντι ετήσιας ανόδου +5,7% του Δεκεμβρίου.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι οι δύο χώρες σχεδιάζουν να αναβάλουν τη συνάντηση ανάμεσα στους ηγέτες τους, Donald Trump και Xi Jinping, από τα τέλη Μαρτίου στον Απρίλιο, το νωρίτερο.
Η είδηση ήρθε μία ημέρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν βιάζεται για μια συμφωνία.
Η μετοχή της Boeing καταγράφει προσπάθεια ανάκαμψης ελάχιστα μετά το άνοιγμα, σημειώνοντας άνοδο 0,5%.
Η αμερικανική βιομηχανία είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της, καθώς βλέπει τη μια χώρα μετά την άλλη να κλείνουν τον εναέριο χώρο τους και να καθηλώνουν τα αεροσκάφη τύπου Boeing 737 MΑΧ 8, τα οποία εμπλέκονται σε δύο αεροπορικά δυστυχήματα σε διάστημα 5 μηνών.
Ύστερα από τη γενικευμένη παγκόσμια ανησυχία και οι ΗΠΑ αποφάσισαν να καθηλώσουν τα εν λόγω αεροσκάφη, με την αρμόδια υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) να ανακοινώνει ότι προχωρά σε αυτήν την απόφαση «ως αποτέλεσμα της διαδικασίας συλλογής δεδομένων και νέων στοιχείων» ενώ για πρώτη φορά γίνεται λόγος για ομοιότητα μεταξύ των δύο αεροπορικών ατυχημάτων, στα οποία εμπλέκονται τα Boeing 737 MΑΧ 8.
Σήμερα, στην καθήλωση των Boeing 737 MAX 8 προχώρησαν και η Βραζιλία, το Μεξικό, ο Παναμάς και η Κολομβία
Από την άλλη, σημαντική άνοδο 3,4% καταγράφει η μετοχή της General Electric.
Η μετοχή της G.E. δεχόταν πιέσεις προσυνεδριακά, καθώς η αμερικανική εταιρεία δημοσίευσε προβλέψεις για το 2019 κατώτερες των προσδοκιών των αναλυτών.
Ειδικότερα, η G.E. προέβλεψε προσαρμοσμένα κέρδη 50 - 60 σεντς ανά μετοχή για το 2019, κάτω των προβλέψεων των αναλυτών για περίπου 70 σεντς ανά μετοχή.
«Οι προκλήσεις της GE το 2019 είναι περίπλοκες αλλά σαφείς», δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Larry Culp.
Εν τω μεταξύ, αρνητικά ήταν ορισμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ ανήλθαν την περασμένη εβδομάδα σε υψηλό ενός μήνα, σημειώνοντας αύξηση κατά 6.000 την εβδομάδα έως την 9η Μαρτίου 2019, στις 229.000.
Παράλληλα, οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ, παρά τη μηνιαία αύξηση 0,6% τον Φεβρουάριο, κατέγραψαν περαιτέρω πτώση σε ετήσια βάση, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, κατά 1,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης