Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lidington (Βρετανία): Τα προβλήματα που σχετίζονται με το Brexit πρέπει να επιλυθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες

Lidington (Βρετανία): Τα προβλήματα που σχετίζονται με το Brexit πρέπει να επιλυθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες
Ο Βρετανός επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου τόνισε ότι το κοινοβούλιο πρέπει να καταλήξει σε μία συμφωνία ώστε να αποφευχθεί ένα «σκληρό» Brexit
Έκκληση προς το βρετανικό κοινοβούλιο να καταλήξει σε μία συμφωνία για το Brexit απηύθυνε σήμερα (15/3) ο επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου, David Lidington, προκειμένου να αποφευχθεί μία άτακτη έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο Βρετανός υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC 4, το Ηνωμένο Βασίλειο «θα μπορούσε είτε να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα είτε να υποστεί ένα σκληρό Brexit», διευκρινίζοντας ότι το δεύτερο σενάριο θα αποφευχθεί εφόσον «το κοινοβούλιο καταλήξει σε μία συμφωνία».
«Το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση το συντομότερο δυνατό με κανονικό τρόπο», επεσήμανε ο κ. Lidington, προειδοποιώντας ωστόσο ότι «αυτό δεν θα είναι δυνατό στην περίπτωση που δεν υπάρξει κοινοβουλευτική έγκριση για τη συμφωνία αποχώρησης».
Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι η μη συμφωνία για το Brexit παραμένει «η νομική προεπιλογή», ενώ πρόσθεσε ότι η λύση για το ζήτημα πρέπει να βρεθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου «να εξασφαλίσουμε μία επέκταση του Άρθρου 50 και να αποφύγουμε μία άτακτη αποχώρηση στις 29 Μαρτίου».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός της εβδομάδας, οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν για δεύτερη φορά τη συμφωνία της πρωθυπουργού Theresa May, καταψηφίζοντας παράλληλα και το σενάριο μη συμφωνίας για τον Brexit.
Την ίδια στιγμή, το κοινοβούλιο τάχθηκε υπέρ μίας παράτασης της μεταβατικής περιόδου για το Brexit, με την Ευρωπαϊκή Ένωση ωσόσο να προειδοποιεί ότι θα χρειαστεί η έγκριση όλων των κρατών-μελών προκειμένου να συμβεί κάτι τέτοιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης