Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας

tags :
Οριακή άνοδος στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας
Περαιτέρω πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα
Με οριακή άνοδο άνοιξαν σήμερα (15/3/2019) οι δείκτες της Wall Street, εν μέσω της αισιοδοξίας για μια επιτυχή κατάληξη των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Περί τις 15:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,2% στις 25.756 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 2.814 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,3% υψηλότερα στις 7.655 μονάδες.


Σημερινό δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου «Xinhua» έκανε λόγο για περαιτέρω πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, ενώ ανέφερε ότι ο Κινέζος αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Liu He, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, και τον Αμερικανό Εμπορικό Αντιπρόσωπο, Robert Lighthizer.
Οι αμερικανικές μετοχές ενισχύονται παρά τη μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση που καταγράφηκε στη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,1% τον Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μεγαλύτερη αύξηση κατά 0,4%.
Ωστόσο, τα στοιχεία του Ιανουάριο αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας μια μείωση της παραγωγής κατά 0,4%, αντί της μείωσης 0,6% που είχαν δείξει αρχικά.
Οι δείκτες της Wall Street βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη -τα υψηλότερα σε περίπου έναν μήνα.
Ειδικότερα, ο Dow οδεύει να καταγράψει εβδομαδιαία άνοδο 1,2%, S&P 500 κέρδη 2,6%, ενώ ο Nasdaq «άλμα» 3,4%.
Τα κέρδη του Dow παρέμειναν σε χαμηλότερα επίπεδα λόγω των πιέσεων στη μετοχή της Boeing, ενώ S&P 500 και Nasdaq επωφελήθηκαν από ένα ράλι στον τεχνολογικό κλάδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης