Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rees-Mogg (Βρετανία): Θα ήταν συνετό για την πρωθυπουργό May να καθυστερήσει τη νέα ψηφοφορία για το Brexit στο κοινοβούλιο

Rees-Mogg (Βρετανία): Θα ήταν συνετό για την πρωθυπουργό May να καθυστερήσει τη νέα ψηφοφορία για το Brexit στο κοινοβούλιο
Ο Βρετανός βουλευτής τόνισε ότι θα προτιμούσε μία κακή συμφωνία για το Brexit, από το να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Τη θέση ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, θα μπορούσε να καθυστερήσει τη νέα ψηφοφορία για το Brexit στο κοινοβούλιο, διατύπωσε σήμερα (18/3) ο ευρωσκεπτικιστής βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, Jacob Rees Mogg, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.
Ειδικότερα, ο Βρετανός βουλευτής, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομάδας Έρευνας (ERG), δήλωσε ότι θα ήταν «συνετό» εάν η Theresa May καθσυτερήσει την τρίτη ουσιαστική ψηφοφορία της για τη συμφωνία αποχώρησης μέχρι να ολοκληρωθεί η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αργότερα εντός της εβδομάδας.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι αναμένει την επίσημη τοποθέτηση του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP) για τη συμφωνία του Brexit, προτού αποφασίσει για το αν θα τη στηρίξει.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία της Theresa May έχει ήδη απορριφθεί δύο φορές από το βρετανικοί κοινοβούλιο, ενώ η ίδια θα επιχειρήσει να τη φέρει για τρίτη φορά προς ψήφιση στο κοινοβούλιο εντός της εβδομάδας.
«Ακόμα και η μη συμφωνία για το Brexit θα ήταν καλύτερη από το να εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση με μία κακή συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Rees Mogg, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «θα προτιμούσα μία κακή συμφωνία από το να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο ίδιος χαρακτήρισε τη συμφωνία της Theresa May με την Ευρωπαϊκή Ένωση ως «κακή», εκφράζοντας παράλληλα τις ανησυχίες του ότι η ίδια θα προσπαθήσει να αποφύγει μία μη συμφωνία για το Brexit «παρά τις προηγούμενες υποσχέσεις της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης