Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκαλεί το ΥΠΕΞ της Τουρκίας: Ατυχέστατη η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις Erdogan

Προκαλεί το ΥΠΕΞ της Τουρκίας: Ατυχέστατη η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις Erdogan
Δεν ταιριάζει με το κλίμα καλής γειτονίας που προσπαθούμε να αναπτύξουμε αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ
Το δρόμο των προκλήσεων συνεχίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, το οποίο επιτίθεται στο ελληνικό ΥΠΕΞ με αφορμή την ανακοίνωση που είχε εκδώσει για τα όσα είχε υποστηρίξει ο πρόεδρος Erdogan, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «γκιαούρηδες» που τους έριξαν στη θάλασσα.
Το ελληνικό ΥΠΕΞ σχολιάζοντας την ομιλία του Erdogan την περασμένη Κυριακή στη Σμύρνη όπου μεταξύ άλλων είχε πει: «Σμύρνη! Εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών Βαλκανικών πόλεων όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας. Σμύρνη! Εσένα που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!», είχε εκδώσει ανακοίνωση κάνοντας λόγο για απαράδεκτη τοποθέτηση.
«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στην εργαλειοποίηση της εξωτερικής πολιτικής για την εξυπηρέτηση εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων και στη χρήση της ιστορίας με προσβλητικούς όρους για τους γειτονικούς λαούς.
Ανάλογες απαράδεκτες αναφορές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε μεταξύ των χωρών μας και δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή προοπτική που η τουρκική ηγεσία διακηρύσσει ότι υποστηρίζει» είχε αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ.
Στην ανακοίνωση αυτή απάντησε το τουρκικό ΥΠΕΞ, το οποίο χαρακτηρίζει ατυχέστατη την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.
Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως η ανακοίνωση του ελληνικού  υπουργείου Εξωτερικών  «δεν ταιριάζει με το κλίμα καλής γειτονίας που προσπαθούμε να αναπτύξουμε».
«Οι Έλληνες είχαν εισβάλει στην Ανατολή και είχαν προκαλέσει ζημιές και γι’ αυτό το λόγο είχε καταβάλει αποζημιώσεις.
Αυτή η ανακοίνωση είναι ατυχέστατη καθώς δεν ταιριάζει με το κλίμα καλής γειτονίας που προσπαθούμε να αναπτύξουμε» υποστηρίζει στην ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης