Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclay (Βρετανία): Θα χρειαστεί μία αλλαγή στο κοινοβούλιο προκειμένου να διεξαχθεί μία τρίτη ψηφοφορία για το Brexit

Barclay (Βρετανία): Θα χρειαστεί μία αλλαγή στο κοινοβούλιο προκειμένου να διεξαχθεί μία τρίτη ψηφοφορία για το Brexit
Ο Βρετανός υπουργός Brexit εξέφρασε την προτίμησή του απέναντι στο ενδεχόμενο αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου στις 29 Μαρτίου
Στο γεγονός ότι η τρίτη ουσιαστική ψηφοφρία για το Brexit είναι πιθανότερο να μη λάβει χώρα κατά την τρέχουσα εβδομάδα, αναφέρθηκε σήμερα (19/3) ο αρμόδιος υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Stephen Barclay, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο Sky News.
Ειδικότερα, ο κ. Barcley ανέφερε ότι μία τρίτη ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit είναι «πιο απίθανο» να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, μετά τις προειδοποιήσεις του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων, John Bercow, ότι η συμφωνία δε θα έρθει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο εκτός εάν έχει ουσιαστικές αλλαγές.
Σύμφωνα με τον Βρετανό αξιωμαοτύχο, το υπουργικό συμβούλιο της Theresa May θα συζητήσει εντός της ημέρας το ζήτημα και θα εξετάσει ποιες διαβεβαιώσεις μπορεί να προσφέρει η κυβέρνση προκειμένου να εξασφαλίσει ότι ο John Bercow θα επιτρέψει τη διεξαγωγή της τρίτης ψηφοφορίας.
Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι θα χρειαστεί μία «αλλαγή» στο κοινοβούλιο, προκειμένου να λάβει χώρα μία τρίτη ουσιαστική ψηφοφορία.
Παράλληλα, ο κ. Barclay επεσήμανε ότι θα προτιμούσε να αποχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα χρειαστεί μία «σύντομα παράταση» του Άρθρου 50, ακόμα και εάν το κοινοβούλιο εγκρίνει μία συμφωνία αποχώρησης πριν από το τέλος του μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης