Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fox (Βρετανία): Η πιθανότητα του να μην υπάρξει Brexit οδηγεί σε μία δημοκρατική και συνταγματική κρίση

Fox (Βρετανία): Η πιθανότητα του να μην υπάρξει Brexit οδηγεί σε μία δημοκρατική και συνταγματική κρίση
Ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου τόνισε ότι ακόμα και ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα ήταν καλύτερη επιλογή από το να μην υπάρξει καθόλου Brexit
Στο γεγονός ότι δεν υπάρχει νόημα να πραγματοποιηθεί μία τρίτη ψηφοφρία για το σχέδιο του Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο εάν είναι ξεκάθαρο ότι θα απορριφθεί ξανά, αναφέρθηκε σήμερα (25/3) ο υπουργός Εμπορίου της χώρας, Liam Fox, μέσω δηλώσεών του στο BBC Radio 4.
Ειδικότερα, ο Βρετανός υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μία ακόμη ψηφοφρία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, εάν το Δμοκρατικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP) «αλλάξει στάση» και συμφωνήσει να στηρίξει τη συμφωνία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «μία ενδεχόμενη σιερά ενδεικτικών ψηφοφοριών για τα σενάριο του Brexit θα έδειχνε μόνο ότι δεν υπάρχει επιλογή που θα στηρίξει η πλειοψηφία της Βουλής των Κοινοτήτων», διευκρινίζοντας πως «πολλοί στο κοινοβούλιο αντιτίθενται από την αρχή στην αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ωστόσο, ο κ. Fox επεσήμανε ότι η ανάκληση του Άρθρου 50 και η πιθανότητα του να μην υπάρξει Brexit οδηγεί σε μία «δημοκρατική και συνταγματική κρίση», προσθέτοντας παράλληλα ότι «υπάρχει η διάθεση στη Βουλή των Κοινοτήτων να σταματήσουν τη μη συμφωνία, ακόμα και εάν αυτό σημαίνει να μην υπάρξει καθόλου Brexit».
Ο Βρετανός υπουργός τόνισε ότι η προτιμώμενη επιλογή για τον ίδιο θα ήταν η αποχώρηση από την ΕΕ με μία συμφωνία, ωστόσο διευκρίνησε ότι ακόμα και το σενάριο ενός Brexit χωρίς συμφωνία, εάν είναι απολύτως απαραίτητο, θα ήταν καλύτερη επιλογή από το να μην υπάρξει καθόλου Brexit.
«Δεν πιστεύω ότι η χώρα έχει αλλάξει την άποψή του αναφορικά με το Brexit», τόνισε ο κ. Fox, ενώ προειδοποίησε ότι η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είχε ως αποτέλεσμα να χάσει ο κόσμος «την εμπιστοσύνη του απέναντι στο πολιτικό σύστημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης