Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί δυσπιστούν έναντι της Wall Street... αλλά αυτή συνεχίζει την bull market

tags :
Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί δυσπιστούν έναντι της Wall Street... αλλά αυτή συνεχίζει την bull market
Το 65% των ερωτηθέντων, σε έρευνα της ΑΑΙΙ, δήλωσε ότι είναι σε κάποιο δύσπιστοι στη βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών
Ο Μάρτιος σηματοδοτεί την 10ετή επέτειο από την αρχή της μεγάλης bull market που διανύει η Wall Street.
Ωστόσο, ακόμη πολλοί Αμερικανοί παραμένουν πρόθυμοι να επενδύσουν στη χρηματιστηριακή αγορά..., ξεχνώντας ότι από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Μάρτιο του 2009, ο S&P 500 έπεσε κοντά 57% και χρειάστηκε περισσότερο από πέντε χρόνια για να ανακάμψει.
Παρ' όλα αυτά, το μερίδιο των κεφαλαίων των Αμερικανών που επενδύονται στο χρηματιστήριο εξακολουθεί να μην έχει επιστρέψει σε επίπεδα πριν από την ύφεση, σύμφωνα με διάφορες μελέτες.
Το 2018, μια δημοσκόπηση του Gallup Poll έδειξε ότι το 55% των κεφαλαίων των ερωτηθέντων επενδύθηκαν σε μετοχές, είτε προσωπικά είτε από κοινού με σύζυγο, από 65% το 2007.
Μεταξύ των ατόμων κάτω των 35 ετών, η απόρριψη είναι ιδιαίτερα έντονη: κατά μέσο όρο το 38% των νεότερων Αμερικανών κατέχει μετοχές από το 2008 έως το 2018, από 52% την περίοδο 2006-2007.

Η απώλεια της εμπιστοσύνης

Ένας εκπληκτικός αριθμός Αμερικανών που έχουν οικονομικούς συμβούλους δεν τους εμπιστεύεται ότι ενεργούν προς το συμφέρον του.
Σε μια δημοσκόπηση του 2016 από την Αμερικανική Ένωση Ιδιωτών Επενδυτών (AAII), το 65% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι σε κάποιο δύσπιστοι στη βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
Στην πραγματικότητα, μόνο το 2% των ερωτηθέντων ισχυρίζονται ότι εμπιστεύονται τους οικονομικούς επαγγελματίες "πολύ", ενώ το 15% λένε ότι τους εμπιστεύονται "λίγο".
 



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης