Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street, καθώς σταθεροποιούνται τα αμερικανικά ομόλογα

tags :
Ισχυρή άνοδος στη Wall Street, καθώς σταθεροποιούνται τα αμερικανικά ομόλογα
Η αμερικανική αγορά ομολόγων καταγράφει σήμερα σταθεροποιητικές τάσεις
Με σημαντική άνοδο άνοιξαν σήμερα (26/3/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σταθεροποιούνται μετά την πρόσφατη βουτιά, που είχε πυροδοτήσει ανησυχίες για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.
Περί τις 15:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,9% στις 25.739 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,8% στις 2.821 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,9% υψηλότερα στις 7.707 μονάδες.


Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία είχαν επιδεινωθεί μετά την αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, η οποία, σύμφωνα με τους αναλυτές, αποτελεί προάγγελο ύφεσης.
Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από την απόδοση του εντόκου τρίμηνης διάρκειας για πρώτη φορά από το 2007.
Ιστορικά, η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων θεωρείται σημάδι επερχόμενης ύφεσης.
Η αμερικανική αγορά ομολόγων καταγράφει σήμερα σταθεροποιητικές τάσεις, με την απόδοση του 10ετούς να σημειώνει άνοδο 2 μονάδων βάσης και να διαμορφώνεται στο 2,44%.
Την ίδια ώρα, θετικά ήταν ορισμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ κατέγραψαν τον Φεβρουάριο του 2019 πτώση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, ωστόσο οι οικοδομικές άδειες ξεπέρασαν τις ενάρξεις κατοικιών, σε μια ένδειξη ότι οι κατασκευές θα ανεβάσουν ταχύτητα τους επόμενους μήνες.
Συγκεκριμένα, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 8,7%, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 1,162 εκατ. κατοικιών τον Φεβρουάριο, στο μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης των τελευταίων οκτώ μηνών.
Την ίδια ώρα, οι οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν (για έναρξη τους επόμενους μήνες) κατέγραψαν πτώση 1,6%, στις 1,296 εκατ. μονάδες τον Φεβρουάριο.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple σημειώνει άνοδο 1,6%, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός αποκάλυψε χθες μια σειρά προϊόντων με στόχο να τονώσει το τμήμα υπηρεσιών.
Σημαντική άνοδο καταγράφουν και άλλες τεχνολογικές μετοχές, με την Amazon να ενισχύεται κατά 1,5%, το Facebook να καταγράφει κέρδη 1,7% και την Alphabet να διαπραγματεύεται στο +0,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης