Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Μπλόκο» από την Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων στο 1 δισ. δολ. για το τείχος στα σύνορα

ΗΠΑ: «Μπλόκο» από την Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων στο 1 δισ. δολ. για το τείχος στα σύνορα
ΗΠΑ: «Μπλόκο» στο 1 δισ. δολ. για το τείχος με το Μεξικό
Στην απόρριψη του σχεδίου από πλευράς Πενταγώνου για αποδέσμευση ποσού ύψους 1 δισ. δολαρίων προκειμένου να κατασκευαστεί ένα τμήμα του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, προχώρησε η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε εχθές (25/3) ότι το υπουργείο του (DoD) μετέφερε το ποσό αυτό από άλλα κατασκευαστικά σχέδια του στρατού προκειμένου να βοηθήσει στην οικοδόμηση του τείχους που θέλει ο πρόεδρος Donald Trump.
Από την πλευρά του ο Δημοκρατικός βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής, Adam Smith, είπε ότι η Επιτροπή δεν εγκρίνει την προτεινόμενη χρήση των πόρων του Πενταγώνου.
«Το DoD προσπαθεί να παρακάμψει το Κογκρέσο και την αντίθεση του αμερικανικού λαού στη χρήση των χρημάτων των φορολογουμένων για το χτίσιμο ενός άχρηστου τείχους και ο στρατός πληρώνει το τίμημα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σμιθ.
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS) είχε ζητήσει από το Πεντάγωνο να κατασκευάσει αυτό το τμήμα του τείχους, μήκους 91 χιλιομέτρων, στην περιοχή του Ελ Πάσο, στο Τέξας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης