Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στη Wall Street λόγω θετικών μάκρο - Παραμένουν στο επίκεντρο οι ανησυχίες για την οικονομία

tags :
Ήπια άνοδος στη Wall Street λόγω θετικών μάκρο - Παραμένουν στο επίκεντρο οι ανησυχίες για την οικονομία
Θετικά στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ βοήθησαν να μετριαστούν οι ανησυχίες για ύφεση
Με οριακή άνοδο άνοιξαν σήμερα (27/3/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς ορισμένα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ βοήθησαν να μετριαστούν οι ανησυχίες για ύφεση.
Περί τις 15:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,2% στις 25.714 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 2.824 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,3% υψηλότερα στις 7.712 μονάδες.


Σημερινά στοιχεία έδειξαν πως το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε κατά 14,6% τον Ιανουάριο του 2019, καταγράφοντας μείωση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, καθώς η Κίνα αύξησε τις αγορές σόγιας, οδηγώντας σε μια ανάκαμψη των αμερικανικών εξαγωγών μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες πτώσης.
Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε κατά 14,6% -η μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο του 2018- στα 51,1 δισ. δολ., ενώ το εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα μειώθηκε κατά 6,4% στα 34,5 δισ. δολ.
Οι αμερικανικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,9% τον Ιανουάριο, στα 207,3 δισ. δολ., με τις εξαγωγές σόγιας να αυξάνονται κατά 0,9 δισ. δολ., ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 2,6% στα 258,5 δισ. δολ. -το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουνίου.
Τις προηγούμενες ημέρες, οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία είχε επιδεινώσει η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, η οποία, σύμφωνα με τους αναλυτές, αποτελεί προάγγελο ύφεσης.
Συγκεκριμένα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από την απόδοση του εντόκου τρίμηνης διάρκειας για πρώτη φορά από το 2007.
Σήμερα, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σημειώνουν ήπια πτώση, με εκείνη του 10ετούς να υποχωρεί κατά 2,8 μονάδες βάσης στο 2,38%, ενώ τη Δευτέρα είχε διολισθήσει στο 2,388% -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2017.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένουν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα εντός της εβδομάδας.
Σημειώνεται ότι ο νέος γύρος εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα αναμένεται να ξεκινήσει αύριο Πέμπτη (28/3), καθώς ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steve Mnuchin, αναμένεται να βρεθούν στο Πεκίνο ως εκπρόσωποι της αμερικανικής αποστολής

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης