Τελευταία Νέα
Διεθνή

Imamoglu: Κέρδισα στην Κωνσταντινούπολη με 25.000 ψήφους διαφορά

Imamoglu: Κέρδισα στην Κωνσταντινούπολη με 25.000 ψήφους διαφορά
Με ενσωματωμένο το 99,95% των ψήφων, προηγούμαι με 25.755 ψήφους είπε ο Imamoglu
Την επικράτηση του στις τοπικές εκλογές για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ο Ekrem Imamoglu, ο υποψήφιος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Imamoglu υποστήριξε επικαλούμενος στοιχεία από τη βάση δεδομένων του κόμματος του πως προηγείται του αντιπάλου του, Binali Yildirim, του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας με 25.158 ψήφους.
Μάλιστα, ο Imamoglu υποστήριξε πως το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο του δίνει με καταμετρημένο το 99,95% των ψήφων προβάδισμα της τάξης των 25.755 ψήφων.
Σημειώνεται πως στην Κωνσταντινούπολη εκτυλίσσεται το απόλυτο εκλογικό θρίλερ καθώς και οι δύο υποψήφιοι ισχυρίζονται ότι οι νικητές της εκλογικής αναμέτρησης.
Ωστόσο, ήδη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan έχει παραδεχθεί την ήττα του Yildirim ενώ και το πρακτορείο Anadolu μεταδίδει πως με καταμετρημένο το 99% των ψήφων ο Imamoglu προηγείται με 48,79% του Yildirim, ο οποίος συγκεντρώνει το 48,51%.
Η ήττα του κόμματος του Erdogan στην Κωνσταντινούπολη είναι ένα ηχηρό «πολιτικό χτύπημα» για τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος από την Κωνσταντινούπολη άρχισε την πολιτική του πορεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης