Τελευταία Νέα
Διεθνή

Roth (υφ. Εξωτερικών Γερμανίας): Το 90% των Βρετανών βουλευτών δεν έχει ιδέα για το πώς ζουν και σκέφτονται οι εργαζόμενοι

Roth (υφ. Εξωτερικών Γερμανίας): Το 90% των Βρετανών βουλευτών δεν έχει ιδέα για το πώς ζουν και σκέφτονται οι εργαζόμενοι
Το Brexit είναι ένα μεγάλο shitshow και το λέω αυτό εντελώς μη διπλωματικά υποστήριξε ο Michael Roth
Δριμεία επίθεση στους Βρετανούς βουλευτές εξαπέλυσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Michael Roth, υποστηρίζοντας πως το 90% των μελών του βρετανικού κοινοβουλίου δεν έχει ιδέα σχετικά με το πώς σκέφτονται, πώς ζουν και πώς συμπεριφέρονται οι εργαζόμενοι».
Μάλιστα, ο Roth σε ομιλία του σε κομματικό ακροατήριο, πήγε ένα βήμα παραπέρα την κριτική του, αναφέροντας πως το Brexit είναι ένα «μεγάλο shitshow».
Απευθυνόμενος σε κομματικό ακροατήριο, ο Roth που προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) υποστήριξε ότι οι Βρετανοί πολιτικοί που είναι υπεύθυνοι για το Brexit «γεννήθηκαν όλοι με ασημένιο κουτάλι στο στόμα, πήγαν σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια της ελίτ», και κατά συνέπεια αδυνατούν να αντιληφθούν τις ανάγκες των πολιτών.
«Δεν ξέρω αν ακόμη και ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ θα μπορούσε να επινοήσει τέτοια τραγωδία, αλλά ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό;
Το Brexit είναι ένα μεγάλο shitshow και το λέω αυτό εντελώς μη-διπλωματικά» είπε ο Roth.
Προηγουμένως, το SPD είχε παρουσιάσει την κεντρική αφίσα του για τις ευρωεκλογές, στην οποία διακωμωδείται ο Μπόρις Τζόνσον και το Brexit.
Αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές, ο Roth έκανε λόγο για «επιλογή πεπρωμένου», μεταξύ μιας ελεύθερης Ευρώπης και μιας Ευρώπης της οποίας θα ηγούνται εθνικιστές και λαϊκιστές.
«Η Ευρώπη είναι μια ασφάλεια ζωής και σε καιρούς κρίσης δίνει την ευκαιρία να περάσουμε σύνορα, να γκρεμίσουμε τείχη, να ενώσουμε τους ανθρώπους και να προσφέρουμε αλληλεγγύη.
Αυτές τις μέρες βλέπουμε πόσο εύθραυστο είναι όλο αυτό και πόσα λίγα μπορούμε να θεωρούμε δεδομένα.
Όταν οι άνθρωποι παραδίνονται στους εθνικιστές και στους λαϊκιστές, προδίδονται» τόνισε ο Roth.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης