Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Περαιτέρω επιβράδυνση σημείωσε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Μάρτιο 2019 - Στις 49,7 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Περαιτέρω επιβράδυνση σημείωσε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Μάρτιο 2019 - Στις 49,7 μονάδες ο PMI
Ο κατασκευαστικός κλάδος στη Βρετανία κατέγραψε συρρίκνωση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Συρρίκνωση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου στη Μεγάλη Βρετανία για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (2/4) στοιχεία της Markit, καθώς η αβεβαιότητα που σχετίζεται με το Brexit εξακολουθεί να επηρεάζει τις επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,7 μονάδες, έναντι 49,5 μονάδων τον Φεβρουάριο του 2019, παραμένοντας κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την επέκταση.
Παράλληλα, αξίαζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη συρρίκνωση από τον Αύγουστο του 2016, παραμένοντας κοντά στα χαμηλά 11 μηνών στα οποία βρέθηκε τον Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, ο τομέα κατασκευής κτηρίων είχε τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των υποδεικτών του κλάδου, υποχωρώντας στα χαμηλότερο επίπεδα των τελευταίων δώδεκα μηνών.
Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το Brexit και οι ανησυχίες για ενδεχόμενη επιβράδυνση της οικονομίας αποτέλεσαν τους κύριους παράγοντες που συνέβαλαν στην επιβράδυνση της δραστηριότητας στον βρετανικό κατασκευαστικό κλάδο.
«Οι φόβοι ότι η πρόσφατη αδυναμία του βρετανικού κατασκευαστικού κλάδου μπορεί να μην είναι απλώς ένα χτύπημα, αλλά μία περισσότερο παρατεταμένη μετρίαση, έχουν τροφοδοτηθεί περαιτέρω από τα τελευταία στοιχεία», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, προσθέτοντας ότι «εν μέσω υποτονικών εισροών νέων εργασιών, καταγράφηκε η πρώτη μείωση της παραγωγής από τον Αύγουστο του 2016».
Ο οικονομολόγος της Markit επεσήμανε ότι «η αβεβαιότητα που σχετίζεται με το Brexit συνεχίζει να δημιουργεί αναποφασιστικότητα, προκαλώντας εν τέλει πλήγμα στους όγκους παραγγελιών».
Σημειώνεται ότι χθες (2/4) η Markit δημοσίευσε τον αντίστοιχο δείκτη δραστηριότητας που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο της χώρας, ο οποίος σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκατριών μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης