Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περαιτέρω άνοδο σημείωσε ο κλάδος υπηρεσιών τον Μάρτιο 2019 - Στις 55,4 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Περαιτέρω άνοδο σημείωσε ο κλάδος υπηρεσιών τον Μάρτιο 2019 - Στις 55,4 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης PMI για τον κλάδο υπηρεσιών της Ευρωζώνης σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2018
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στη Γερμανία τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (3/4) στοιχεία της Markit, εν μέσω ισχυρότερης εγχώριας ζήτησης και αυξημένης απασχόλησης.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 55,4 μονάδες, έναντι 55,3 μονάδων τον Φεβρουάριο του 2019, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2018, με τους τομείς τηλεπικοινωνιών, ενοικιάσεων, επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και χρηματοπιστωτικών διαμεσολαβήσεων να καταγράφουν την σιχυρότερη ανάπτυξη.
Αντίθετα, η δραστηριότητα ήταν υποτονικότερη στους τομείς φιλοξενίας και μεταφροών, ενώ οι πελάτες από το εξωτερικό εμφανίστηκαν περισσότερο επιφυλακτικοί σε σύγκριση με αυτούς του εσωτερικού.
Παράλληλα, η ισχυρή απασχόληση οδήγησε σε αύξηση των μισθών για τον κλάδο υπηρεσιών, ενώ ο πληθωρισμός τιμών παραγωγού σημείωσε τον ταχύτερο ρυθμό ανόδου από το 1997, όταν και ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων από τη Markit.
«Η έρευνα δείχνει ότι η εγχώρια ζήτηση παραμένει ανθεκτική απέναντι στα εξωτερικά ζητήματα, με τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών να βλέπουν τη μεγαλύτερη αύξηση των συνολικών νέων επιχειρήσεων κατά τους τελευταίους έξι μήνες, παρά την πτώση στις νέες εργασίες παό το εξωτερικό», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η αύξηση-ρεκόρ στις τιμές εντάσσεται στο περιβάλλον ισχυρής ζήτησης που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών, ιδιαίτερα ενά λάβει κανείς υπόψην τη μετρίαση του πληθωρισμού κόστους εισροών σε χαμηλά 11 μηνών».
Σημειώνεται ότι ο σύνθετος δείκτης PMI, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι κλάδοι μεταποίησης και κατασκευών, υποχώρησε στις 51,4 μονάδες, έναντι 52,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης