Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στη Wall Street, εν μέσω ελπίδων για μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας

tags :
Ήπια άνοδος στη Wall Street, εν μέσω ελπίδων για μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας
Δημοσίευμα των «Financial Times» αναφέρει ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται πολύ κοντά στην τελική συμφωνία για το εμπόριο
Με ήπια άνοδο άνοιξαν σήμερα (3/4/2019) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο νέων θετικών στοιχείων για την οικονομία της Κίνας, που βοηθούν να μετριαστούν οι ανησυχίες για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, αλλά και εν μέσω των ελπίδων για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.
Σημερινό δημοσίευμα των «Financial Times», αναφέρει ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου βρίσκονται πολύ κοντά στην τελική συμφωνία για το εμπόριο, καθώς τα περισσότερα ζητήματα έχουν επιλυθεί.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,3% στις 26.247 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 2.877 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,5% υψηλότερα στις 7.888 μονάδες.


Ο Εμπορικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, αναμένεται να συναντηθούν σήμερα με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Liu He, για έναν νέο γύρο συνομιλιών.
Εν τω μεταξύ, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι ο κλάδος υπηρεσιών στην Κίνα κατέγραψε σημαντική ανάκαμψη τον Μάρτιο του 2019, εν μέσω ισχυρότερης ζήτησης από το εξωτερικό.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 54,4 μονάδες -το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 μηνών- ανακάμπτοντας από τα χαμηλά τεσσάρων μηνών του προηγούμενου μήνα (51,1 μονάδες τον Φεβρουάριο).
Τα κέρδη των αμερικανικών δεικτών παραμένουν, ωστόσο, περιορισμένα, λόγω των απογοητευτικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ πρόσθεσε 129.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο του 2019, πολύ λιγότερες από τις 173.000 που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.
Συνολικά, ο Μάρτιος ήταν ο χειρότερος μήνας από τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν είχαν καταγραφεί 111.000 νέες θέσεις.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Caterpillar υποχωρεί κατά 0,4%, στον απόηχο της υποβάθμισής της από την Deutsche Bank σε «hold» από «buy».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης