Τελευταία Νέα
Διεθνή

Starmer (Βρετανία): Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει στάση για το Brexit - Αναμένουμε τις προτάσεις της πρωθυπουργού May

Starmer (Βρετανία): Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει στάση για το Brexit - Αναμένουμε τις προτάσεις της πρωθυπουργού May
Ο Βρετανός βουλευτής του Εργατικού Κόμματος αναμένει νέες προτάσεις από την κυβέρνηση για το Brexit
Τη θέση ότι το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας θα συνεχίσει τις συνομιλίες για το Brexit μόνο εάν η κυβέρνηση αλλάξει τη στάση της, διατύπωσε σήμερα (8/4) ο αρμόδιος βουλευτής του κόμματος, Keir Starmer, λίγες μέρες πριν από την προγραμματισμένη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, ο κ. Starmer τόνισε ότι η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση δεν έχουν βρει ακόμα μία κοινή «κατεύθυνση προς τα εμπρός», προσθέτοντας παράλληλα ότι δεν έχουν προγραμματιστεί για σήμερα διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ωστόσο, ο ίδιος κατέστησε σαφές πως «όλοι ελπίζουμε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «εάν υπάρξει μία αλλαγή στη στάσητης κυβέρνησης θα το εξετάσουμε».
«Αναμένουμε να δουμε τι πρόταση θα φέρει η κυβέρνηση στον τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Keir Starmer.
Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός Theresa May εξέφρασε την ελπίδα της ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις επισημες συνομιλίες με την αντιπολίτευση ώστε να βρεθεί μία λύση στο αδιέξοδο του Brexit.
«Η πρωθυπουργός θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει μία ανεξάρτητη πολιτική εμπορίου και οι δύο πλευρές θα πρέπει να συμβιβαστούν στις συνομιλίες», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Theresa May.
Τις προηγούμενες ημέρες, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε «κάποια μορφή συμφωνίας», παρά το γεγονός ότι επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Jeremy Corbyn, έχει καταστήσει σαφές΄οτι η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει τις «κόκκινες γραμμές» της προκειμένου να υπάρξει μία συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης